MEDALJONI U SAFTU: Ručak toliko sočan i ukusan da se ostatak pomaže sa hlebom

Новости онлине

23. 04. 2025. u 10:00

Ne zna se šta je ukusnije meso ili sos.

МЕДАЉОНИ У САФТУ: Ручак толико сочан и укусан да се остатак помаже са хлебом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 – 1,2kg iskoštenog vrata ili filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 pune kašike ajvara
  • 100 ml paradajz soka
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber, suvi začin
  • peršunov list, beli luk u granulama, crvena mlevena paprika
  • 200 ml supe, razmućene kocke ili čak vode ako ništa od toga nema
  • brašno da se medaljoni uvaljaju
  • ulje za prženje, 100 ml

Priprema:

Meso oprati i ako ima nekih žilica odstraniti ih. Iseći zatim meso u medaljone koje nekoliko puta lupite čekićem za meso. Posoliti i pobiberiti sa obe strane.

Zagrejati ulje, ne na najjače, jedan stepen manje. Uvaljati svaki medaljon u brašno i staviti na vrelo ulje da se prži. Pržiti sa obe strane dok ne porumene pa izvaditi na tanjir. U isto ulje dodati sitno iseckan crni luk, sipnuti malo vode pa luk prodinstati dok ne omekša. Skloniti sa vatre pa dodati ajvar i paradajz sok, a zatim i začine.

Malo soli, bibera bi trebalo malo više, al stavite po svom ukusu, kašičica crvene mlevene paprike, peršunov list, na vrh kašičice belog luka u granulama ( ako nemate može i svež al ga prodinstajte sa crnim lukom), senf. Vratite na vatru da provri, promešajte pa uspite 100 ml supe.

Štapnim mikserom malo ujednačite smesu, ako je potrebno ( ko ne voli luk neka tako sve usitni ). Dodajte ostatak supe pa vratite meso. Lepo ga poslažite, smanjite vatru na laganu i ostavite da provri.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

INTERVJU MILAN RAKITA, GENERALNI DIREKTOR DANUBIUSA: Od zlatnih zrna stvaramo zdravu osnovu svake trpeze