ŠPAGETE SA TIKVICOM I PILETINOM: Ručak za desetku, izdašan i ukusan, svi će vam tražiti ovaj recept

Новости онлине

25. 04. 2025. u 08:30

Ovo je samo još jedan način kako da pripremite špagete, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

ШПАГЕТЕ СА ТИКВИЦОМ И ПИЛЕТИНОМ: Ручак за десетку, издашан и укусан, сви ће вам тражити овај рецепт

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g pilećeg filea
  • 100 g slanine
  • 200 g tikvice
  • 2-3 kašike ulja
  • 1/2 glavice luka
  • 1 čen belog luka (ili malo belog luka u prahu)
  • 1 kašičica univerzalnog suvog začina
  • 1 kašičica origana
  • po ukusu so, biber
  • po ukusu biber
  • 400 g špagete

Za umak:

  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 20 g maslaca (može i ulje)
  • 1 kašičica brašna
  • 200 ml mleka

Priprema:

1. Naseći slaninu, meso i tikvicu na sitne kocke. Tikvica može da se oljušti, ali i ne mora. Na malo ulja pržiti slaninu, pa dodati sitno naseckan crni luk.

2. Kada luk postane staklast dodati naseckan beli luk (ili u prahu), vrlo kratko propržiti i dodati seckano meso. Promešati, pa kada meso pobeli dodati univerzalni suvi začin i pržiti dok meso ne omekša. Dovoljno je 5-6 minuta.

3. Dok se meso prži pripremiti bešamel. U posebnoj šerpici zagrejati maslac pa dodati brašno i promešati tako da se brašno potpuno sjedini sa uljem, da nema suvih delova. Dodati po malo mleka uz neprestano mešanje. Kada počne da ključa i dobije glatku teksturu skloniti sa šporeta.

4. U prženo meso dodati seckane tikvice i kuvati oko 5 minuta. Tikvice treba da budu al dente. Ni potpuno tvrde, ni previše mekane. Potom dodati bešamel i pavlaku za kuvanje, sve promešati pa začiniti origanom. Ukoliko je potrebno dodati još malo soli.

5. Gotov sos preliti preko skuvanih špageta i služiti. Ako je previše gusto, dodati malo vode u kojoj su se kuvale špagete. Po želji se može posuti parmezanom.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORODILA SE NAŠA POZNATA PEVAČICA: Na svet donela dečaka kom je dala staro slovensko ime sa moćnim značenjem