KO BI REKAO DA JE SA PEČURKAMA: Burger bez mesa, sočan i neodoljivog ukusa

Bojana Jovanović

26. 04. 2025. u 10:00

Malo ljutkast i mnogo ukusan, ovaj burger je odlična zamena za "pravi", kada vam dosadi meso.

КО БИ РЕКАО ДА ЈЕ СА ПЕЧУРКАМА: Бургер без меса, сочан и неодољивог укуса

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 4 velike pečurke

- srednje velika glavica luka

- 2 belanceta

- biber

- soja sos

- prezle

- maslinovo ulje

- pola male čili papričice

- kajzerice

Priprema:

Pečurke i luk usitnite zajedno u secku tako da dobijete finu, homogenu smesu. Zatim dodajte belanca, biber, soja sos, sitno seckanu čili papričicu i maslinovo ulje pa dobro promešajte (možete i rukama). Tako dobijenoj smesi dodajte onoliko prezli koliko je potrebno da se od nje mogu oblikovati burgeri. Rukama formirajte burgere i složite ih u pleh, obložen pek papirom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 30–ak minuta pa poslužite na polovini kajzerice, uz salatu po želji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAVRŠENA OBNOVA MALIH HE „VUČJE“ I „JELAŠNICA“