SLASNI GURMANSKI RUČAK: Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni

Новости онлине

04. 05. 2025. u 09:00

Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni su brz i pravi gurmanski ručak koji ćete uvek rado da pripremate.

СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни

Foto: Shutterstock

Sastojci:

4 krmenadle

2 kašike maslinovog ulja
1 kašika mlevene paprike
1 kašika žutog šećera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice crnog luka u prahu
1,5 kašičice sušenog origana
1 kašičica soli
0,25 kašičice bibera

Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:

Kako biste napravili krmendale, prvo zagrejte rernu na 200°C. U maloj posudi pomešajte papriku, šećer, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.

Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obe strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz posude u kojoj su se pekle.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

KAMERA KOJA I DALJE DIKTIRA PRAVILA IGRE – Huawei Pura 80 Pro