SLASNI GURMANSKI RUČAK: Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni
Začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni su brz i pravi gurmanski ručak koji ćete uvek rado da pripremate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
4 krmenadle
1 kašika mlevene paprike
1 kašika žutog šećera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice crnog luka u prahu
1,5 kašičice sušenog origana
1 kašičica soli
0,25 kašičice bibera
Recept za začinjene svinjske krmenadle zapečene u rerni:
Kako biste napravili krmendale, prvo zagrejte rernu na 200°C. U maloj posudi pomešajte papriku, šećer, beli luk u prahu, crni luk u prahu, sušeni origano, so i biber.
Stavite krmenadle u posudu za pečenje. Poprskajte maslinovim uljem sa obe strane i pospite začinima sa obe strane, pa ih utrljajte. Pecite nepoklopljeno 15 do 20 minuta. Ostavite da odstoje 5 minuta, a zatim ih servirajte prelivene sokom iz posude u kojoj su se pekle.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
03. 05. 2025. u 09:00

KAKO GRCI PRAVE PEKARSKI KROMPIR? Spremite ga ovako i biće ukusniji od mesa
02. 05. 2025. u 11:00

DALMATINSKA PAŠTICADA: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
29. 04. 2025. u 09:00

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"OD TUGE POSLE SMRTI MUŽA DOBILA SAM RAK" Teška sudbina naše istaknute glumice
ĐURĐIJA Cvetić, istaknuta srpska glumica, suočila se s teškim životnim udarcima koji su ostavili duboke tragove. Uprkos svemu, zadržala je dostojanstvo i snagu, zbog čega su je mnogi smatrali heroinom srpske glumačke scene.
25. 05. 2025. u 13:31
Komentari (0)