KAO U INOSTRANSTVU: Piletina na italijanski način

Bojana Jovanović

08. 05. 2025. u 18:43

Testenina, vino, parmezan, pileće meso... Sve u ovom jelu miriše na Mediteran, a lagano je za spremanje, ali i varenje!

КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 250 g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke

- 400 g testenine po želji

- 200 ml belog vina

- 300 ml pavlake za kuvanje

- 100 g dimljene slanine

- 2-3 čena belog luka

- parmezan

- malo brokolija, po želji

- prstohvat korijandera

- so, biber

Obarite testeninu tako da bude srednje, a ne previše kuvana. U dubljem tiganju propržite piletinu i dodajte na što sitnije kockice iseckanu slaninu. Nakon 20 minuta prelijte pavlakom i dodajte izgnječene čenove belog luka i korijander. Dinstajte na tihoj vatri minut-dva, pa dodajte vino, brokoli i nastavite postupak pripreme još nekoliko minuta. Zatim začinite po ukusu, pa tako dobijenim sosom prelijte gotovu, oceđenu testeninu. Na vrh svake porcije prilikom serviranja narendajte parmezan. Služite toplo, idealno bi bilo uz čašu dobro ohlađenog belog vina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJKA DVOJE DECE BRUTALNO UBIJENA U SVOM STANU: Satima je mučena, a ubio je čovek kojem je verovala