KAO U INOSTRANSTVU: Piletina na italijanski način
Testenina, vino, parmezan, pileće meso... Sve u ovom jelu miriše na Mediteran, a lagano je za spremanje, ali i varenje!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 250 g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke
- 400 g testenine po želji
- 200 ml belog vina
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 100 g dimljene slanine
- 2-3 čena belog luka
- parmezan
- malo brokolija, po želji
- prstohvat korijandera
- so, biber
Obarite testeninu tako da bude srednje, a ne previše kuvana. U dubljem tiganju propržite piletinu i dodajte na što sitnije kockice iseckanu slaninu. Nakon 20 minuta prelijte pavlakom i dodajte izgnječene čenove belog luka i korijander. Dinstajte na tihoj vatri minut-dva, pa dodajte vino, brokoli i nastavite postupak pripreme još nekoliko minuta. Zatim začinite po ukusu, pa tako dobijenim sosom prelijte gotovu, oceđenu testeninu. Na vrh svake porcije prilikom serviranja narendajte parmezan. Služite toplo, idealno bi bilo uz čašu dobro ohlađenog belog vina.

ODAVDE JE IZAŠLA GRUPA LjUDI I ZAPUCALA: Detalji užasa u Višnjičkoj banji, žena ubijena, više ranjenih (VIDEO)
U LOKALU u Višnjičkoj banji u Beogradu ubijena je jedna žena, a ranjeno još nekoliko osoba, među kojima je i njen muž kome se lekari bore za život.
30. 09. 2025. u 16:33

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)