BRZI RUČAK: Krompir s pirinčem i lukom

Новости онлајн

17. 06. 2025. u 09:00

Obožavaće ga svi ukućani.

БРЗИ РУЧАК: Кромпир с пиринчем и луком

Foto: Printskrin Youtube/ Natkina kuhinja

Sastojci:

* 500-600 g krompira
* 1 veća glavica crnog luka
* 50 g pirinča
* suvi začin, so, mleveni biber

Priprema:

1. Krompir očistiti i iseći na tanje listiće. Posuti ih začinom ili samo posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati. Luk iseći na kolutove, a pirinač dobro oprati.

2. Tepsiju dobro podmazati uljem, pa na dno staviti pola krompira. Preko rasporediti luk, a preko luka oprani pirinač. Preko pirinča drugi deo krompira.

3. Preliti s malo ulja i sipati vode da prekrije pirinač.

4. Peći na 220 stepeni oko 50 minuta da jelo lepo porumeni.

Prijatno!

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE SVE U REDU! Oglasio se iskusni košarkaš prvi put nakon što mu je dijagnostikovana leukemija