MALO DRUGAČIJA JAGNJETINA: Kotleti spremljeni na grčki način, uživaćete kao u restoranu na obali mora
Kotleti spremljeni na ovaj način mirišu na Mediteran! Tražićete repete, sigurni smo.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 2 kg jagnjećih kotleta
- 4 čena belog luka
- sok od limuna
- 2 kašičice origana
- so, biber
- kašika grčkog jogurta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckan beli luk, origano i jogurt. Jagnjetinu posolite i pobiberite, prebacite u pleh za pečenje, pa je dobro premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da odstoji dva sata u frižideru. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, povremeno prelivajući sa tečnošću iz pleha, sve dok ne porumeni.
Preporučujemo

NESTAĆE SA STOLA U SEKUNDI: Vrući hleb sa sirom i belim lukom (VIDEO)
08. 06. 2025. u 07:00

DOMAĆA I VRUĆA: Bela pileća krem čorba, savršena kombinacija ukusa
06. 06. 2025. u 11:00

SPREMA SE BRZO I LAKO, A SOČNA JE I MEKANA: Za ovu picu ne treba da mesite testo
05. 06. 2025. u 07:00

"MEĐUNARODNE GRANICE SE NE SMEJU MENjATI SILOM" Licemerna izjava evropskih lidera - gospodo, a šta je sa Srbijom?!
GRUPA evropskih lidera poručila je danas, nakon samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na Aljasci, da će nastaviti da podržava Ukrajinu koja, kako ističu, mora da dobije čvrste bezbednosne garancije i jedina može da odlučuje o svojoj teritoriji.
16. 08. 2025. u 12:35

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)