ŠAKŠUKA: Recept za savršen doručak
Ako tražite savršen doručak (ili lagani ručak) koji je pun ukusa i boja – šakšuka je pravi izbor! Ovo tradicionalno jelo poreklom sa Bliskog istoka spaja jaja u mirisnom sosu od paradajza, paprike i začina, i priprema se u jednoj tavi. Jednostavno, brzo, i neodoljivo ukusno! Idealno za vikend uživanje ili kada želite nešto novo, a lako.

FOTO: Novosti
Sastojci
- 2 jaja
- 2 velika zrela paradajza
- 1 mala crvena paprika
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašičice aleve paprike (po želji i blago ljuto)
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili korijander za posipanje
Priprema
Sitno iseckajte luk i papriku. Na maslinovom ulju propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut.
Dodajte papriku i pržite 3-4 minuta dok omekša.
Dodajte iseckani paradajz i alevu papriku, posolite i pobiberite. Pržite na srednjoj temperaturi oko 10 minuta dok se sos malo zgusne.
Napravite dva mesta u sosu i pažljivo razbijte po jedno jaje na svako mesto. Poklopite i ostavite da se jaja peku 5-7 minuta, ili dok omlet ne bude po želji (mekano ili čvrsto).
Pospite svežim peršunom ili korijanderom.
Servirajte odmah, uz dobar hleb ili somun.
Prijatno!

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)