SOČNI PATLIDŽAN SA TIKVICAMA I MESOM: Recept za tavu sa mlevenim mesom i povrćem

Milena Tomasevic

28. 08. 2025. u 21:40

Jelo puno boja i ukusa – pečeni patlidžan i tikvica u kombinaciji sa mlevenim mesom, paprikama i paradajz sosom stvaraju savršenu tavu za porodični ručak

СОЧНИ ПАТЛИЏАН СА ТИКВИЦАМА И МЕСОМ: Рецепт  за таву са млевеним месом и поврћем

FOTO: Novosti

  • 2  patlidžana
  • 2 tikvice
  • 2 crna luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 300 gr mlevenog junećeg mesa
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika paradajz sosa (koncentrat)
  • 8 kašika paradajz pirea
  • So i crni biber
  • 1 kašika crvene paprike
  • 1 kašika timijana
  • 300-350 ml vode 
  • 3 kašike seckanog peršuna

Isecite patlidžane i tikvice na trake debljine 5 cm. Položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pospite maslinovim uljem, malo posolite i pecite na 200 stepeni 25 minuta.
U međuvremenu, povrće pecite u tiganju sa 5 kašika maslinovog ulja. Propržite mleveno meso dok ne promeni boju. Dodajte luk iseckan na tanke trakice i nastavite sa kuvanjem dok luk ne omekša. Zatim nastavite sa dodavanjem paprika isečenih na kolutove debljine 2 cm. Mešajte 2 minuta i dodajte 1 kašiku sosa i 8 kašika paradajz pirea. Mešajte dok sos ne počne da ključa. Ukus dodajte so i crvenu papriku, crni biber, timijan. Dobro promešajte, a zatim dodajte pečeno povrće u tiganj. Dobro ih poravnajte u tiganju i dodajte vodu. Poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju, nakon što se sve skuva, dodajte 2-3 kašike sitno seckanog peršuna. 

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEOBJAŠNJEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - poštuju stari kalendar (FOTO/VIDEO)

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)

PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.

28. 08. 2025. u 11:02

Komentari (0)

TENIS U NEVERICI: Vrhunska teniserka zarađuje i na sajtu za odrasle, evo šta je još otkriveno o njoj! (FOTO)