BRZ I JEDNOSTAVAN OBROK U JEDNOM TIGANJU: Italijanska večera za manje od 30 minuta, a sadrži sve što vam je potrebno

Jovana Švedić

07. 09. 2025. u 18:00

Omiljen među klincima, a domaćini ga vole jer se sudovi jedva prljaju.

БРЗ И ЈЕДНОСТАВАН ОБРОК У ЈЕДНОМ ТИГАЊУ: Италијанска вечера за мање од 30 минута, а садржи све што вам је потребно

Unsplash

Sastojci:

  • 450 g kobasice (može i sveža, blago ljuta ili slatka)
  • 1/2 šolje sečene zelene paprike (60 g)
  • 1 srednja glavica crnog luka, sečena
  • 1 konzerva paradajza (400g)
  • 2 šolje bujona od povrća
  • 1 ½ šolja polu-skuvanog (instant) pirinča (270 g)
  • 1 šolja rendane mocarele (oko 100 g)

Priprema:

  1. U velikom tiganju pržite kobasicu na srednjoj vatri 4–6 minuta, dok ne dobije boju. Po potrebi, odlijte višak masnoće.
  2. Dodajte papriku i luk, i pržite dok ne omekšaju, ali da ostanu blago hrskavi.
  3. Dodajte paradajz i bujon i ostavite do ključanja, povremeno mešajući.
  4. Sklonite sa ringle, umešajte pirinač, poklopite i ostavite da stoji 5–8 minuta, dok pirinač ne upije tečnost.
  5. Pospite rendanom mocarelom, ponovo poklopite i ostavite još nekoliko minuta, dok se sir ne otopi.

Savet:

Instant pirinač se sprema brže, ali ako koristite običan, skuvajte ga unapred. Kao zamena za povrćni sok možete koristiti mešavinu paradajz soka i vode, uz dodatak začina po ukusu. Odlično ide uz salatu ili kao obrok sam po sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!