VEGETERIJANSKI KANELONI SA SPANAĆEM I RIKOTOM: Klasik mediteranskog ukusa
Kremasti spanać, nežna rikota i zlatno zapečena testenina spajaju se u jelo koje donosi pravi italijanski šarm na vaš sto.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 250 gr kanelona
- 200 gr svežeg spanaća
- 250 gr rikote
- 1 glavica crnog luka
- 400 gr paradajz sosa
- 50 gr rendanog parmezana
- so i biber
- maslinovo ulje
Piprema
Zagrejte rernu na 180°C. Propržite seckani crni luk na malo maslinovog ulja dok ne porumeni. Dodajte spanać i kuvajte dok ne omekša. U činiji pomešajte rikotu sa spanaćem, solju i biberom. Uzmite kanelone i napunite ga smesom malom kašičicom. Ponavljajte ovaj postupak dok se ne potroši sav fil. U posudi za pečenje, premažite dno malo paradajz sosa, rasporedite kanelone i prelijte ih preostalim sosom. Pospite rendanim parmezanom i pecite 25 minuta.
Prijatno!
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
NA TRGU ZA DOČEK NOVE GODINE Objavljeno koliko će grad platiti Merlinu za koncert u "najluđoj noći"
Većina pevača doček Nove godine provodi radno jer je ovo svojevrsna prilika da zarade ogromne honorare, koji su neretko i po nekoliko puta veći u odnosu na standardne.
29. 11. 2025. u 17:35
Komentari (0)