BATACI U SOSU OD KIKIRIKIJA: Hrskavo savršenstvo na tanjiru
Ako tražite nešto novo za večeru, ovaj recept je pravi izbor. Sočni pileći bataci u aromatičnom sosu od kikirikija, završeni hrskavim prelivom od kikirikija i susama, podići će obrok na gurmanski nivo.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 8 pilećih bataka
- začini: so, biber, paprika, beli i crni luk u prahu
- 2 kašike ulja, 1 kašika putera
- 1 crni luk, 6 čenova belog luka, 2 kašičice rendanog đumbira
- 90 ml spanaća, sok od ½ limete
- pirinač za serviranje
Sos od kikirikija:
- 190 ml putera od kikirikija
- 2 šolje pilećeg bujona
- soja sos, paradajz pasta, riblji sos, med, čili pasta
Hrskavi preliv:
- seckani kikiriki, beli i crni susam
- ljuspice crvene paprike, beli luk u prahu, so
Priprema:
Začinite batake i kratko ih propržite. Na istoj masnoći dinstajte luk, beli luk i đumbir, dodajte sos i spanać, pa vratite piletinu. Pecite u rerni 30 minuta. Za to vreme napravite hrskavi preliv tako što prepečete sve sastojke u suvom tiganju. Na kraju, pospite piletinu prelivom i poslužite uz pirinač.
Savet: Po želji, dodajte malo svežeg korijandera ili čilija za dodatni ukus.
Uživajte!
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)