BATACI U SOSU OD KIKIRIKIJA: Hrskavo savršenstvo na tanjiru

Milena Tomasevic

22. 10. 2025. u 16:00

Ako tražite nešto novo za večeru, ovaj recept je pravi izbor. Sočni pileći bataci u aromatičnom sosu od kikirikija, završeni hrskavim prelivom od kikirikija i susama, podići će obrok na gurmanski nivo.

БАТАЦИ У СОСУ ОД КИКИРИКИЈА: Хрскаво савршенство на тањиру

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 8 pilećih bataka
  • začini: so, biber, paprika, beli i crni luk u prahu
  • 2 kašike ulja, 1 kašika putera
  • 1 crni luk, 6 čenova belog luka, 2 kašičice rendanog đumbira
  • 90 ml spanaća, sok od ½ limete
  • pirinač za serviranje

Sos od kikirikija:

  • 190 ml putera od kikirikija
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • soja sos, paradajz pasta, riblji sos, med, čili pasta

Hrskavi preliv:

  • seckani kikiriki, beli i crni susam
  • ljuspice crvene paprike, beli luk u prahu, so

Priprema:
Začinite batake i kratko ih propržite. Na istoj masnoći dinstajte luk, beli luk i đumbir, dodajte sos i spanać, pa vratite piletinu. Pecite u rerni 30 minuta. Za to vreme napravite hrskavi preliv tako što prepečete sve sastojke u suvom tiganju. Na kraju, pospite piletinu prelivom i poslužite uz pirinač.

Savet: Po želji, dodajte malo svežeg korijandera ili čilija za dodatni ukus.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PAUNOVIĆEV DEBI NA KLUPI SRBIJE!Teže nije moglo, pune tribine Vemblija i perfektni Englezi