SLANI ROLAT: Ukusno hladno predjelo

J. S.

02. 02. 2023. u 07:30

Recept za slani rolat ne zahteva veliko kulinarsko iskustvo, ali predstavlja predjelo raskošnog ukusa i dekorativnog izgleda. Često se može naći na slavskim trpezama.

СЛАНИ РОЛАТ: Укусно хладно предјело

Foto: J.S.

Za pripremu rolata je potrebno oko sat vremena. Potrebni sastojci za koru, fil i dekoraciju:

Za koru:

  • 100 ml vode
  • 80 ml ulja
  • 100 grama belog brašna tip 400
  • 4  cela jajeta

Za fil:

  • 300 grama rendanog tvrđeg sira
  • 300 grama sitno seckane pileće šunke
  • 5 sitno seckanih kiselih krastavčića
  • 2 čaše kisele pavlake

Za dekoraciju:

  • 1 pavlaka
  •  rendanog sira po potrebi
  • Dekorativno se mogu koristiti i masline

Foto: J.S.

 

Kora se priprema tako što se pomešaju voda i zejtin i stavi se da provri, zatim dodati 100 grama brašna. Dobro izmešati, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Kada je hladno dodavati jaja, jedno po jedno, i mutiti mikserom. Kada se dobije homogena smesa sipa se u podmazani pleh. Peći na 250 stepeni, petnaestak minuta, ne dozvoliti da se kora prepeče. Pečeno se izruči na mokru krpu i uvije.

Dok se kora hladi pripremiti fil. Sve sastojke pomešati (kao za rusku salatu). Deo sira ostaviti za dekoraciju.

Razmotati testo i premazati ga filom, zatim uviti rolat koji se odozgo premaže jednom pavlakom i posuti rendanim sirom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRČKA U ŠOKU: Nikola Milutinov bi mogao da napusti Olimpijakos, evo za koji bi klub zaigrao