ŠARENI RAŽNJIĆI: Brz i jednostavan recept - Idealno predjelo i dodatak mesu

15. 05. 2023. u 17:01

RAŽNjIĆI od povrća kao atraktivno predjelo na vašoj prazničnoj trpezi

ШАРЕНИ РАЖЊИЋИ: Брз и једноставан рецепт - Идеално предјело и додатак месу

Foto: Shutterstock

Šareni ražnjići - Sastojci:

Paradajz

Patlidžan
Tikvica
crni luk
krompir
šargarepa
pečurke
paprika (poželjno je da budu različitih boja)
feta sir

Šareni ražnjići - Sastojci za marinadu:

2 čena belog luka
veza peršuna
1/2 dl ulja
pola limuna
so
štapići za ražnjiće

Šareni ražnjići - Priprema:

Naseckajte povrće i nanižite na štapiće. Vodite računa da ih rasporedite tako da ražnjići budu šareni. Sir stavite na jedno do dva mesta jer je jakog ukusa.

Poređajte ih po tepsiji, koju ste prekrili papirom za pečenje.

Posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.

Prekrijte folijom i pecite 220 stepeni, oko 45 minuta.

U međuvremenu napravite marinadu.

Kada je povrće omekšalo, premažite ga sa malo marinade i poslužite

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U ŠOKU: Ne mogu da veruju uz koju pesmu je Srbin ušao u ring u Tirani (VIDEO)