RUČAK ZA DANAS: Krem supa od belog luka - najbolja je za jačanje imuniteta i sprečavanje gripa ili prehlade
SUPA od belog luka je veoma ukusna, a toliko zdrava i korisna za celo telo da je morate uvrstiti u nedeljni jelovnik .
Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic
Hiljadama godina pre pronalaska antibiotika, razne kulture su koristile beli luk i u pripremi hrane i kao lek.
Potrebno je:
- 2 i po glavice belog luka
- 2 kockice za supu
- 1 srednji krompir
- 1 litar vode
- 100ml pavlake za kuvanje
- 300ml vode sa 2 kašike brašna
- 2 kašike vlašca
Priprema:
Beli luk očistiti i iseckati, staviti krompir, kocke za supu i naliti vode - kuvati sve oko sat vremena. Dodati pavlaku za kuvanje, a zatim i vodu u koju ste razmutili 2 kašike brašna. Sve izmešati i dodati vlašac, sitno seckan. Kad sve provri poslužiti toplo.
Uz ovu supu napravite i prepečen hleb sa maslacom i belim lukom.
(Kurir Stil)
Preporučujemo
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Ovako je dobijate u svakom lokalu serviranu (VIDEO)
14. 08. 2023. u 09:54
SAVRŠEN OBROK ZA LETO: Pečeni patlidžan sa paradajzom, piletinom i sirom
15. 08. 2023. u 23:30
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)