NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.

Foto: Free Images Pixabay
Među povrćem, bundeva je jedan od najkoncentriranijih izvora alfa-linolenske kiseline (ALA), omega-3 esencijalne masne kiseline koja je vrlo dobra za zdravlje srca. Nepravedno zapostavljena u ishrani, bundeva poznata kao “domaća banana” sadrži obilje vitamina i minerala, bogata je vlaknima, posebno pektinom. Iskoristite njene blagodeti na vreme i napravite ovaj sjajan potaž od bundeve.
Sastojci:
400gr bundeve (iseckane na kockice) Foto: Free Images Pixabay
4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
1 veći krompir (Iseckan na kockice)
1,5 l vode
svež peršun
3 čena belog luka
2 manja crna luka
so, biber
Priprema:
Kuvati u vodi bundevu, šargarepu, krompir i crni luk oko 20-35 minuta.
Kada se povrće skuva iscedite vodu i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera. Ako nemate ručni mikser možete da se i poslužite blenderom ili multipraktikom.
Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk. Promešajte i pripremi vaš potaž za posluženja.
Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir. Ako uz njega dodate i lepo preprečeni hleb, ovaj obrok može biti i zamena za klasičan ručak.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POTAŽ OD KARFIOLA I BROKOLIJA: Lagani obrok u kojem ćete uživati (VIDEO)
06. 09. 2023. u 21:00

KREMASTI KOLAČ OD SAMO PAR SASTOJAKA: Topi se u ustima, a gotov je za 15 minuta
06. 10. 2023. u 12:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (1)