NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
07. 10. 2023. u 11:02
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.
Povezane vesti

MOŽETE DA GA NOSITE I NA POSAO U TERMOS ČAŠI: Potaž od bundeve, brz, jednostavan i zdrav obrok "na kašiku"
NAJBRŽA i najzdravija čorba sprema se za 15 minuta, nećete pogrešiti ako ga budete pravili svako drugi dan.
18. 06. 2025. u 09:00
Najnovije iz rubrike

Mekani slani štapići kao iz pekare
MEKI, slani štapići kao iz pekare – topli, mirisni i sa belim prelivom od soli – idealni su za doručak ili užinu. Uz jednostavne sastojke, lako ih možete napraviti kod kuće i uživati u pravom pekarskom ukusu.
04. 08. 2025. u 21:36

Orada i kozice sa roštilja
Letnji ukus sa roštilja: orada i kozice. Sveža riba, sočne kozice, maslinovo ulje i miris ruzmarina — sve što vam treba za pravi mediteranski obrok na žaru. Ovaj jednostavan, ali efektan recept idealan je za letnje ručkove uz čašu vina i dobro društvo.
04. 08. 2025. u 20:39

GUSTA, TOPLA, NEODOLJIVA: Krem supa od tikvica
Lako se sprema, još lakše jede, ali se predivni ukus ove čorbe teško zaboravlja. Sa začinima i limunom, "miriše" na more...
04. 08. 2025. u 17:47

SLOJEVI NAJLEPŠIH UKUSA: Punjeni luk (VIDEO)
NIJE baš uobičajeno jelo kod nas, ali ko kaže da ne može da se odomaći.
04. 08. 2025. u 13:00

IDEALNO JELO KOJE UVEK PRIJA: Krem supa od tikvica
LAGANE čorbice su najbolji izbor za vrele letnje dane.
04. 08. 2025. u 12:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.