NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
07. 10. 2023. u 11:02
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.
Povezane vesti

MOŽETE DA GA NOSITE I NA POSAO U TERMOS ČAŠI: Potaž od bundeve, brz, jednostavan i zdrav obrok "na kašiku"
NAJBRŽA i najzdravija čorba sprema se za 15 minuta, nećete pogrešiti ako ga budete pravili svako drugi dan.
18. 06. 2025. u 09:00

KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo
Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.
27. 04. 2025. u 10:00
Najnovije iz rubrike

BRZE SLANE PALAČINKE: Sa šunkom i sirom, sve u jednom zalogaju
„Slane palačinke sa šunkom i sirom – sve u jednom zalogaju“. Brzo, jednostavno i preukusno.
24. 06. 2025. u 07:00

LUKSUZAN UKUS: Torta koja prvim zalogajem vraća u detinjstvo (VIDEO)
SPOJ gorke čokolade i blage voćne kiseline daje joj prepoznatljiv, savršen ukus.
23. 06. 2025. u 13:00

DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA: Ukus detinjstva u svakom zalogaju
Domaća supa sa knedlama — ukus detinjstva u svakom zalogaju...
23. 06. 2025. u 11:00

JEDINSTVENI SPECIJALITET: Povrtni rižoto sa tikvicama
UKUSAN ručak koji se sprema za pola sata!
23. 06. 2025. u 09:00

UKUS TRADICIJE: Uz ovaj recept dobićete savršen domaći hleb
U vreme kada se sve više ceni prirodna i domaća hrana, priprema hleba u sopstvenoj kuhinji ponovo dobija na značaju. Ovaj recept donosi proveren način pripreme tradicionalnog domaćeg hleba, uz jednostavne sastojke i pouzdan rezultat.
23. 06. 2025. u 07:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.