NAJBOLJI RECEPT ZA POTAŽ OD BUNDEVE: Prepun vitamina, ako se ovako jede može da bude i obrok
07. 10. 2023. u 11:02
BUNDEVA je svakako kraljica jeseni, zato prosto mora da se nađe na vašoj trpezi.
Povezane vesti

KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo
Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.
27. 04. 2025. u 10:00

POTAŽ SA BROKOLIJEM: Zdrav i ukusan obrok koji će vas oduševiti, ovakvu aromu još niste osetili
POTAŽ sa brokolijem se pravi uz dodatak belog luka koji joj daje savršenu aromu.
06. 02. 2025. u 11:00
Najnovije iz rubrike

BEZ PEČENJA I GOTOVE OČAS POSLA: Slatke korpice od palačinki punjene kremom i voćem (VIDEO)
SLATKE korpice od palačinki punjene kremom i voćem su savršen desert koji ne mora da se peče i lako se priprema.
14. 05. 2025. u 10:00

RECEPT ZA NAJLAKŠE PIROŠKE: Bez prženja u ulju, bez kvasca, gotove za 20 minuta (VIDEO)
OVE piroške su spolja hrskave, a iznutra meke i aromatične – prave se brzo, a jedu još brže.
14. 05. 2025. u 07:00

OSVEŽAVA I DAJE SNAGU: Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa
PROLEĆNA salata od šargarepe i suvog grožđa je osvežavajuća i daje energiju.
13. 05. 2025. u 23:10

NESTVARNO KREMASTI: Kolačići prepuni čokoladnog fila
KOLAČIĆI prepuni čokoladnog fila se jednostavno prave, a izgledaju poput kolača iz poslastičarnice.
13. 05. 2025. u 21:00

BOLJI NEGO IZ PEKARE: Recept za domaće đevreke
UKOLIKO ste ljubitelj domaćih peciva, isprobajte i ovaj recept za najbolji đevrek.
13. 05. 2025. u 19:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.