POSNI RUČAK: Šareno povrće, ukusno, a štedi (VIDEO)

Novosti online

29. 11. 2023. u 14:30

DONOSIMO fantastičan recept koji će oduševiti štedljive domaćice, a u pitanju je posni ručak sa raznovrsnim povrćem.

ПОСНИ РУЧАК: Шарено поврће, укусно, а штеди (ВИДЕО)

Foto Printscreen/YT/ Guten Morgen

Ideja za ručak nikad dosta, pogotovo što je počeo post, pa ljudima fali inspiracije za ukusna jela. Ako želite da napravite nešto jeftino, a opet da je preukusno, predlažemo vam da isprobate i recept za posni ručak sa povrćem. Ovo nije samo recept za štedljive domaćice već i za one koje vole dobro a jeftino da jedu. Za ovaj posni ručak potrebno je nekih 500 dinara, a najbolje je da služite povrće sa "lenjim" lepinjama.

Sastojci:

    3 krompira

    1 šargarepa
    1 mali brokoli
    1 paprika
    1/2 praziluka
    2 kašike kukuruznog skroba
    1 kašičica ruzmarina
    1 kašičica dimljene paprike u prahu
    4 kašike ulja
    2 čena belog luka

Recept za posni ručak sa povrćem:

U posudi pomešajte seckanu šargarepu, brokoli, papriku i praziluk. Prelijte uljem, pa pospite skrobom koji ste pomešali sa kimom i dimljenom paprikom. Dobro promešajte. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite sitno seckani krompir. Posolite i pobiberite krompir, pa dodajte povrće i promešajte. Poklopite i krčkajte, a pred kraj dodajte i mleveni beli luk. Posni ručak sa povrćem je gotov.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom