NEODOLJIVO PODSEĆA NA RUSKU SALATU: Obrok salata, bogatog ukusa
POŽELEĆETE iznova i iznova da je spremate! Ovu obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom poješće u slast svi ukućani.

Foto Shutterstock
Kada ponestane ideja šta da se sprema, obrok salata koju danas predlažemo neodoljivo podseća na rusku, jer u recept idu i jaja, ali i grašak.
Sastojci:
* 150 g makarona
* 1 kašičica soli
* 7 tvrdo kuvanih jaja
* 150 g šunke
* 12-15 rotvica
* 1 stabljika mladog luka
* 120 g tvrdog sira
* 150 g graška
* 150 g kukuruza iz konzerve
* 3 kašike jogurta
* 2 kašike majoneza
* 1 kašičica senfa
* so po ukusu
* biber po ukusu
Recept za obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom:
Ulijte vodu u šerpu, pa ostavite da proključa. Ubacite testeninu i kašičicu soli, pa kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Iseckajte 3 jaja, šunku, rotkvice, mladi luk, pa sve promešajte u činiji. Dodajte izrendan tvrdi sir, a potom grašak i kukuruz. Pomešajte jogurt, majonez, senf, so i biber po ukusu, pa prelijte dresing preko obrok salate.
Preostala 4 jaja prepolovite, pa stavite sa strane po drugoj čini, ubacite veću količinu obrok salate unutar nje i služite. Preporučujemo i obrok salatu sa kuvanim jajima i kukuruzom.
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT JE PROVEREN, A UKUS SAVRŠEN: Najbrže i najukusnije mekike koje ćete probati
05. 12. 2023. u 10:06

ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLjIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
05. 12. 2023. u 10:14

PO BAKINOM RECEPTU: Spremite supu, ništa bolje ne greje tokom hladnih dana
02. 12. 2023. u 12:00

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)