NEODOLJIVO PODSEĆA NA RUSKU SALATU: Obrok salata, bogatog ukusa

Novosti online

09. 12. 2023. u 07:00

POŽELEĆETE iznova i iznova da je spremate! Ovu obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom poješće u slast svi ukućani.

НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса

Foto Shutterstock

Kada ponestane ideja šta da se sprema, obrok salata koju danas predlažemo neodoljivo podseća na rusku, jer u recept idu i jaja, ali i grašak.

Sastojci:

* 150 g makarona
* 1 kašičica soli
* 7 tvrdo kuvanih jaja
* 150 g šunke
* 12-15 rotvica
* 1 stabljika mladog luka
* 120 g tvrdog sira
* 150 g graška
* 150 g kukuruza iz konzerve
* 3 kašike jogurta
* 2 kašike majoneza
* 1 kašičica senfa
* so po ukusu
* biber po ukusu

Recept za obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom:

Ulijte vodu u šerpu, pa ostavite da proključa. Ubacite testeninu i kašičicu soli, pa kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Iseckajte 3 jaja, šunku, rotkvice, mladi luk, pa sve promešajte u činiji. Dodajte izrendan tvrdi sir, a potom grašak i kukuruz. Pomešajte jogurt, majonez, senf, so i biber po ukusu, pa prelijte dresing preko obrok salate.

Preostala 4 jaja prepolovite, pa stavite sa strane po drugoj čini, ubacite veću količinu obrok salate unutar nje i služite. Preporučujemo i obrok salatu sa kuvanim jajima i kukuruzom.

(StvarUkusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD NOVAKA TREBA UČITI: Poljska teniserja otkrila ko joj je idol