NAJBOLJA KROMPIR ČORBA: Kremasta i okrepljujuća, uz dodatak hrskave slanine

Novosti online

11. 01. 2024. u 20:00

KREMASTA krompir čorba ima dosta slanine, savršena je za hladnije dane. Vrlo je aromatična zbog začina i luka, a treba vam samo jedan lonac za pripremu.

НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Кремаста и окрепљујућа, уз додатак хрскаве сланине

Foto Shutterstock

Za kremastukrompirčorbu biće dovoljno da odvojite ukupno sat vremena za pripremu. Saznajte kako se pravi!

Potrebno:

* 6 traka slanine isečene na male komade
* 3 kašike putera
* 200 g crvenog luka, seckanog
* 3 velika čena belog luka, mlevena
* 42 g višenamenskog brašna
* 1 kg krompira oljuštenih i isečenih na kockice
* 945 ml pilećeg bujona
* 475 ml mleka
* 155 ml slatke pavlake
* 1 ½ kašičica soli
* 1 kašičica mlevene paprike
* ½ kašičice čilija u prahu
* 160 g kisele pavlake
* Rendani čedar sir, vlašac i dodatna pavlaka i slanina za preliv po želji

Recept za krompir čorbu:

 Korak 1:

Ispržite slaninu, a zatim luk:

Za krompirčorbu prvo stavite komade slanine sa malo ulja u veliki lonac na srednje jaku vatru i pržite dok slanina ne postane hrskava i ne porumeni. Uklonite komade slanine i ostavite sa strane, ostavljajući mast u šerpi. U preostalo ulje i masnoću od slanine dodajte puter i seckani luk i pržite na srednjoj temepraturi dok luk ne omekša (3-5 minuta). Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše (oko 30 sekundi). Pospite brašno po sastojcima u šerpi i mešajte dok smesa ne postane glatka za krompir čorbu (po potrebi koristite mutilicu).

 Korak 2:

Dodajte krompir i druge sastojke:

Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu zajedno sa pilećim bujonom, mlekom, slatkom pavlakom, solju, biberom i čilijem u prahu. Dobro promešajte. Pustite da provri i kuvajte dok krompir ne omekša kada ga probušite viljuškom (oko 10 minuta). Smanjite toplotu da provri i izvadite otprilike polovinu ohlađene supe u blender i izmiksirajte dok masa ne postane glatka. Pasiranu supu vratite u šerpu i dodajte kiselu pavlaku i prethodno ispržene komade slanine, a potom dobro promešajte. Ostavite čorbu da se krčka 15 minuta pre serviranja. Pri serviranju, odozgo dodajte pavlaku, slaninu, čedar sir ili vlašac. Uživajte u krompir čorbi!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEČUVENO! Evo šta Nikola Jokić doživeo u Denver nagetsima (VIDEO)