PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM: Gotova za 10 minuta
VEOMA je kremasta i idealna uz pečenje i predjelo.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 350 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 150 g majoneza
- 100 g pečenog kikirikija
- 100 g susama
- 1 kašičica senfa
- 4-5 kiselih krastavčića
Priprema:
Prvo obarite piletinu i iseckajte na kockice kad se prohladi. Susam na suvo propržite par minuta da blago porumeni, ali ne previše da ne postane gorak. Kikiriki u blenderu usitnite, a krastavčiće sitno iseckajte. Sve sastojke sjadinite. Ako niste uzeli pečeni slani kikiriki, onda posolite. Ako je kikiriki slan, onda dodajte malo soli po ukusu.
Stil
Preporučujemo
UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)