BELA ČORBA SA SLANINOM I KUKURUZOM: Jelo koje ćete iznova i iznova praviti

Novosti online

15. 03. 2024. u 20:00

Bogato čorbasto jelo za kompletan ručak, jelo koje okrepljuje.

БЕЛА ЧОРБА СА СЛАНИНОМ И КУКУРУЗОМ: Јело које ћете изнова и изнова правити

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recipe30

Sastojci:

  • belo meso 400 g
  • praziluk 2 struka
  • mleko 500 ml
  • neutralna pavlaka 200 ml
  • slanina 100 g
  • smrznuti kukuruz 175 g
  • krompir 3
  • so po ukusu
  • ulje po potrebi
  • brašno 1 kašika

Priprema:

Belo meso ispecite na tiganju i ostavite ga sa strane. Propržite slaninu, dodajte seckani praziluk i dinstajte dok ne omekša.

Dodajte krompir isečen na kockice, brašno, te uz stalno mešanje sipajte mleko. Posolite i kuvajte 20 minuta.

Dodajte piletinu, so, kukuruz, neutralnu pavlaku, a potom krčkajte još pet minuta. Čorbu poslužite uz hleb.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

(Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)