SUPA OD KUPUSA I KROMPIRA: Bez mesa, zdrava i niskokalorična
Zasitna i niskokalorična supa postaće vam omiljena, a ovo je idealan način da unesete što više povrća u organizam.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 stabljike celera
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 konzerva seckanog pelata
- 2 šolje pilećeg bujona (kocka za supu)
- 5 šolja vode
- 1 srednji kupus
- 500 g krompira
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i celer, pa propržite povrće na malo zagerajnog ulja. Kad malo omekša posolite, pobiberite, pospite korijander, dimljenu papriku i origano i promešajte. Kuvajte još minuta, dva, pa dodajte kupus isečen na trake, bujon (pravi se tako što kocku supe razblažite sa 2 šolje vode) i vodu. Dobro promešajte, pojačajte vatru i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. Ako je potrebno još malo začinite, a supu od kupusa možete da služite sa parmezanom, ako ne postite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
03. 11. 2023. u 12:22

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)