SUPA OD KUPUSA I KROMPIRA: Bez mesa, zdrava i niskokalorična
Zasitna i niskokalorična supa postaće vam omiljena, a ovo je idealan način da unesete što više povrća u organizam.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 stabljike celera
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 konzerva seckanog pelata
- 2 šolje pilećeg bujona (kocka za supu)
- 5 šolja vode
- 1 srednji kupus
- 500 g krompira
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i celer, pa propržite povrće na malo zagerajnog ulja. Kad malo omekša posolite, pobiberite, pospite korijander, dimljenu papriku i origano i promešajte. Kuvajte još minuta, dva, pa dodajte kupus isečen na trake, bujon (pravi se tako što kocku supe razblažite sa 2 šolje vode) i vodu. Dobro promešajte, pojačajte vatru i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. Ako je potrebno još malo začinite, a supu od kupusa možete da služite sa parmezanom, ako ne postite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
03. 11. 2023. u 12:22
PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Najviše se pamti po svojim arogantnim, ali bezbrižnim likovima
AMERIČKI glumac Debni Kolman, koji je igrao u holivudskim filmovima poput, "Pakleni toranj", "Od 9 do 5" i "Tutsi", umro je u 92. godini.
18. 05. 2024. u 07:48
ŠOK NA ZAPADU: Rusija poslednjih nedelja zauzela više teritorija, nego Kijev u kontraofanzivi 2023.
RUSKE snage su pri napredovanju poslednjih nedelja, uključujući u Harkovskoj oblasti, zauzele više teritorija, nego ukrajinska vojska tokom neuspešne kontraofanzive 2023. godine, piše list „Vašington post“, pozivajući se na analitičare.
18. 05. 2024. u 08:18
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)