UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
Jelo koje je poznato po svojim prednostima za zdravlje i dejstvu "imunobombe", a ovo je neki osnovni recept koji lako može da se pravi na našim prostorima.
Sastojci:
- 200 grama celera
- dve šolje lišća celera
- 700 grama govedine
- kilogram kosti za supu
- 2 velike glavice crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- lovorov list po ukusu
- pola kašičice soli, više po ukusu
- kašičica bibera
- pola kilograma cvekle
- 200 grama kupusa
- 200 grama paradajza
- 1 čen belog luka
- 2 kašike sirćeta
- kašika putera, margarina ili ulja
Priprema:
Sitno iseckajte glavicu i po luka, lišće celera i šargarepe i stavite da se dinsta u šerpi. Kosti i meso posolite, dodajte, pa nalijte u litar i po vode i ostavite da kuva. Dodajte malo rendane cvekle i vrlo malo celera, biber i lovorov list. Sipajte šećer, biber, kupus i sirće i ostavite da krčka oko pola sata. Po potrebi dodajte vodu.
U dubljem tiganju prodinstajte beli luk i pola preostale glavice crnog, pa dodajte preostalu cveklu i celer. Dinstajte nekoliko minuta, pa sipajte sitno seckan paradajz i posle nekoliko minuta dinstanja, ovu smesu dodajte čorbi. Neka se kuva još pola sata.
Služite vruće ili toplo, uz dodatak kašike kisele pavlake po ukusu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČORBA OD KOPRIVE: Zdrava i ukusna, može i posna, a pritom se jednostavno pravi
19. 03. 2024. u 15:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)