POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 luka, seckana
- 2 štapića celera, iseckana
- 1 ¼ kg šargarepe, narezane
- 250 g krompira, isečenog na kockice
- 5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
- 500 g paradajz pirea
- 750 g čeri paradajza
- 2 kocke od povrća
- 1 kašika šećera
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 250 ml punomasnog mleka
Priprema:
U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.
Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.
Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
09. 04. 2024. u 11:00

POSNA KIM ČORBA: Brza priprema i jeftini sastojci, veoma ukusna i osvežavajuća
04. 04. 2024. u 17:32

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)