POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 luka, seckana
- 2 štapića celera, iseckana
- 1 ¼ kg šargarepe, narezane
- 250 g krompira, isečenog na kockice
- 5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
- 500 g paradajz pirea
- 750 g čeri paradajza
- 2 kocke od povrća
- 1 kašika šećera
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 250 ml punomasnog mleka
Priprema:
U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.
Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.
Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
UKRAJINSKI BORŠČ: Najpoznatija čorba na svetu, za jak imunitet i snagu
09. 04. 2024. u 11:00
POSNA KIM ČORBA: Brza priprema i jeftini sastojci, veoma ukusna i osvežavajuća
04. 04. 2024. u 17:32
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)