JUNEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA: Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom hranom
NIŠTA ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća juneća supa sa knedlama.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- za knedle:
- jaja 1
- pšenični griz 4 kašike
- ulje 1 kašika
- so po ukusu
- za supu:
- juneća rebra 600 g
- so 1 kašičica
- suvi začin 1 kašika
- šargarepa 2
- koren peršuna 2
- celer 1 manji
- voda 2 l
- juneća kost 1
- peršunovo lišće 1 kašika seckano
Priprema:
U veći lonac dodati oprano meso i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin, pa preliti sa vodom i krčkati oko 60 minuta. Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri, dodati so i biber po ukusu. Kad provri smanjiti temperaturu. Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli. Dodati griz i sjediniti. Dok supa još lagano vri polako kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta, pa dodati seckano peršunovo lišće. Prijatno!
(Žena)

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"SA RAČUNA PODIGNUT OGROMAN NOVAC, KONTEJNER NESTAO" Lanetova ćerka iznela nove tvrdnje o imovini pokojnog oca
PROŠLO je četiri godine od smrti legende našeg glumišta, Milana Laneta Gutovića, koji nas je napustio 25. avgusta 2021. u 75. godini.
02. 09. 2025. u 21:21
Komentari (0)