JUNEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA: Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom hranom
NIŠTA ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća juneća supa sa knedlama.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- za knedle:
- jaja 1
- pšenični griz 4 kašike
- ulje 1 kašika
- so po ukusu
- za supu:
- juneća rebra 600 g
- so 1 kašičica
- suvi začin 1 kašika
- šargarepa 2
- koren peršuna 2
- celer 1 manji
- voda 2 l
- juneća kost 1
- peršunovo lišće 1 kašika seckano
Priprema:
U veći lonac dodati oprano meso i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin, pa preliti sa vodom i krčkati oko 60 minuta. Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri, dodati so i biber po ukusu. Kad provri smanjiti temperaturu. Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli. Dodati griz i sjediniti. Dok supa još lagano vri polako kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta, pa dodati seckano peršunovo lišće. Prijatno!
(Žena)
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)