JUNEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA: Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom hranom

Новости онлине

17. 04. 2024. u 09:00

NIŠTA ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća juneća supa sa knedlama.

ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • za knedle:
  • jaja 1
  • pšenični griz 4 kašike
  • ulje 1 kašika
  • so po ukusu
  • za supu:
  • juneća rebra 600 g
  • so 1 kašičica
  • suvi začin 1 kašika
  • šargarepa 2
  • koren peršuna 2
  • celer 1 manji
  • voda 2 l
  • juneća kost 1
  • peršunovo lišće 1 kašika seckano 

Priprema:

U veći lonac dodati oprano meso i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin, pa preliti sa vodom i krčkati oko 60 minuta. Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri, dodati so i biber po ukusu. Kad provri smanjiti temperaturu. Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli. Dodati griz i sjediniti. Dok supa još lagano vri polako kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta, pa dodati seckano peršunovo lišće. Prijatno!

(Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

SINIŠA MIHAJLOVIĆ PITAO MAJKU DA LI JE HRVAT ILI SRBIN: Samo jednom me je bilo sramota