JUNEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA: Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom hranom

Новости онлине

17. 04. 2024. u 09:00

NIŠTA ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća juneća supa sa knedlama.

ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • za knedle:
  • jaja 1
  • pšenični griz 4 kašike
  • ulje 1 kašika
  • so po ukusu
  • za supu:
  • juneća rebra 600 g
  • so 1 kašičica
  • suvi začin 1 kašika
  • šargarepa 2
  • koren peršuna 2
  • celer 1 manji
  • voda 2 l
  • juneća kost 1
  • peršunovo lišće 1 kašika seckano 

Priprema:

U veći lonac dodati oprano meso i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin, pa preliti sa vodom i krčkati oko 60 minuta. Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri, dodati so i biber po ukusu. Kad provri smanjiti temperaturu. Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli. Dodati griz i sjediniti. Dok supa još lagano vri polako kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta, pa dodati seckano peršunovo lišće. Prijatno!

(Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub