UKUSNA I ZDRAVA, A GOTOVA ZA ČAS: Supa od povrća s grizom
Zaista je laka za pripremu, a sigurni smo da ćete je, kad je jednom napravite, često imati na meniju.
Foto Shutterstock
- Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 250 g brokolija
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 2 kašike griza
- 1 kocka za supu
- so
- peršun
Priprema:
1. Sipajte u šerpu 1 l vode, pa kad proključa, u nju ubacite kocku za supu. Dok se voda kuva, iseckajte povrće na kockice. Ubacite ga u supu i kuvajte 15-20 minuta, dok ne omekša.
2. Dodajte malo pavlake za kuvanje i posolite.
3. Izmiksajte sadržaj štapnim mikserom ili ga ispasirajte kroz sitnu cediljku i vratite u supu. Zatim dodajte griz mešajući sve vreme. Na kraju supu pospite seckanim peršunom.
(Still)
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)