UKUSNA I ZDRAVA, A GOTOVA ZA ČAS: Supa od povrća s grizom

Novosti online

19. 04. 2024. u 11:00

Zaista je laka za pripremu, a sigurni smo da ćete je, kad je jednom napravite, često imati na meniju.

УКУСНА И ЗДРАВА, А ГОТОВА ЗА ЧАС: Супа од поврћа с гризом

Foto Shutterstock

  • Sastojci:
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 250 g brokolija
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • 2 kašike griza
  • 1 kocka za supu
  • so
  • peršun

Priprema:

1. Sipajte u šerpu 1 l vode, pa kad proključa, u nju ubacite kocku za supu. Dok se voda kuva, iseckajte povrće na kockice. Ubacite ga u supu i kuvajte 15-20 minuta, dok ne omekša.

2. Dodajte malo pavlake za kuvanje i posolite.

3. Izmiksajte sadržaj štapnim mikserom ili ga ispasirajte kroz sitnu cediljku i vratite u supu. Zatim dodajte griz mešajući sve vreme. Na kraju supu pospite seckanim peršunom.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ECOMONDO: Centralno mesto za dijaloge o održivim praksama, tehnološkim rešenjima i inovacijama