RECEPT ZA ITALIJANSKU MINESTRONE SUPU: Lako se pravi, a izuzetno je zdrava i zasitna
Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.
![РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКУ МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Лако се прави, а изузетно је здрава и заситна РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКУ МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Лако се прави, а изузетно је здрава и заситна](/data/images/2024-05-22/486277_shutterstock-minestrone-supa_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu iseckane na sitne kockice, pa dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne sme da promeni boju. Dodajte paradajz i dinstajte još tri minute. Sipajte temeljac i dve šoljice vode, povećajte vatru, pa pustite da zakuva. Dodajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. U supu dodajte grašak, dodajte začine po ukusu, pa sve kuvajte još nekih 15-ak minuta. Na kraju dodajte sveže seckan peršun i poslužite dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan](/data/images/2024-01-10/441988_33254_t.jpg?time=1716297550)
SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan
21. 05. 2024. u 14:00
![GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem](/data/images/2024-05-17/484365_shutterstock-supa-od-mlevenog-mesa_t.jpg?time=1715952397)
GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem
17. 05. 2024. u 15:00
![DOMAĆA SUPA SA ĆURETINOM I REZANCIMA: Ništa lepše od toplog jela na kašiku DOMAĆA SUPA SA ĆURETINOM I REZANCIMA: Ništa lepše od toplog jela na kašiku](/data/images/2024-04-30/478131_shutterstock-1810755778_t.jpg?time=1714762201)
DOMAĆA SUPA SA ĆURETINOM I REZANCIMA: Ništa lepše od toplog jela na kašiku
04. 05. 2024. u 11:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![NEVREME TUTNJI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO) NEVREME TUTNJI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)](/data/images/2024-06-22/499409_mixcollage-22-jun-2024-05-36-pm-7703_kf.jpg?time=1719098240)
NEVREME TUTNjI SRBIJOM: Počeo i grad, moguće i superćelijske oluje (FOTO/VIDEO)
Snažna grmljavinska oluja sa Podrinja obrušila se na Krupanj.
22. 06. 2024. u 17:11 >> 17:30
![UVEK KUPIO MRVICE SA STOLA: Šta je patrijarh Pavle govorio o prejedanju UVEK KUPIO MRVICE SA STOLA: Šta je patrijarh Pavle govorio o prejedanju](/data/images/2024-03-10/461037_81540-patrijarhpavle10140903-orig_kf.jpg?time=1719121013)
UVEK KUPIO MRVICE SA STOLA: Šta je patrijarh Pavle govorio o prejedanju
UVEK je dobro poslušati ovog čoveka.
23. 06. 2024. u 07:36
Komentari (0)