RECEPT ZA ITALIJANSKU MINESTRONE SUPU: Lako se pravi, a izuzetno je zdrava i zasitna
Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g graška
- 200 g tikvica
- 200 g paradajza
- 1,5 l temeljca
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 šolja makarona
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola celera
- svež peršun
- so, biber
- malo parmezana
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu iseckane na sitne kockice, pa dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne sme da promeni boju. Dodajte paradajz i dinstajte još tri minute. Sipajte temeljac i dve šoljice vode, povećajte vatru, pa pustite da zakuva. Dodajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. U supu dodajte grašak, dodajte začine po ukusu, pa sve kuvajte još nekih 15-ak minuta. Na kraju dodajte sveže seckan peršun i poslužite dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo.
Preporučujemo

SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan
21. 05. 2024. u 14:00

GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem
17. 05. 2024. u 15:00

DOMAĆA SUPA SA ĆURETINOM I REZANCIMA: Ništa lepše od toplog jela na kašiku
04. 05. 2024. u 11:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

HAOS U HRVATSKOJ: Zagreb u blokadi, zatvaraju se 3 glavna mosta, a saobraćaj se obustavlja zbog koncerta Tompsona
VEĆ JE počelo fazno obustavljanje saobraćaja u oblasti oko Hipodroma - 11 dana pre koncerta.
24. 06. 2025. u 12:24
Komentari (0)