SALATA SA PROSOM I POVRĆEM: Brzo se sprema, još brže pojede
Za salatu od prosa biće vam potrebno samo pola sata, uz kuvanje samog prosa. Možete da je jedete kao obrok salatu, ili kao prilog uz glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g prosa
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika garam masale
- 1 kašika kurkume
- 1 srednji patlidžan iseckan
- 1 crvena paprika sitno iseckana na kockice
- 400 g leblebija
- 60 g suvog grožđa
- 125 g rukole
- 30 g pekan oraha iseckanih
- Soli po ukusu
- Crni biber po ukusu
Priprema:
Za početak pripreme salate od prosa, prvo dobro skuvajte proso. U međuvremenu, pomešajte ulje, garam masalu i kurkumu u maloj tegli ili staklenoj činijici. Polovinom te mase prelijte povrće i začinite prstohvatom soli.
Zagrejte rernu na 220 °C. Raširite povrće na tepsiju i pecite 20 minuta, na pola pečenja (10 minuta) okrenite tepsiju. Pomešajte proso, pečeno povrće, leblebije, suvo grožđe, rukolu i pekan orahe u velikoj činiji. Prelijte preostali dresing i dobro promešajte salatu od prosa. Začinite solju i biberom po ukusu. Uživajte u salati od prosa!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00

SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00

TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)