SALATA SA PROSOM I POVRĆEM: Brzo se sprema, još brže pojede
Za salatu od prosa biće vam potrebno samo pola sata, uz kuvanje samog prosa. Možete da je jedete kao obrok salatu, ili kao prilog uz glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g prosa
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 kašika garam masale
- 1 kašika kurkume
- 1 srednji patlidžan iseckan
- 1 crvena paprika sitno iseckana na kockice
- 400 g leblebija
- 60 g suvog grožđa
- 125 g rukole
- 30 g pekan oraha iseckanih
- Soli po ukusu
- Crni biber po ukusu
Priprema:
Za početak pripreme salate od prosa, prvo dobro skuvajte proso. U međuvremenu, pomešajte ulje, garam masalu i kurkumu u maloj tegli ili staklenoj činijici. Polovinom te mase prelijte povrće i začinite prstohvatom soli.
Zagrejte rernu na 220 °C. Raširite povrće na tepsiju i pecite 20 minuta, na pola pečenja (10 minuta) okrenite tepsiju. Pomešajte proso, pečeno povrće, leblebije, suvo grožđe, rukolu i pekan orahe u velikoj činiji. Prelijte preostali dresing i dobro promešajte salatu od prosa. Začinite solju i biberom po ukusu. Uživajte u salati od prosa!
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00

SALATA OD MLADIH KROMPIRA I PAVLAKE: Brza i jednostavna priprema
22. 05. 2024. u 17:00

TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok
21. 05. 2024. u 12:34

NOVINAR BI ZA OVU REČENICU U SVAKOJ DRŽAVI ZAVRŠIO U ZATVORU: Policiju i tužilaštvo koji rade svoj posao naziva “odmetnuti deo”
OVO što se naziva novinarom Nove S u jutarnjem programu izgovorio je rečenicu zbog koje bi u svakoj državi završio u zatvoru.
30. 06. 2025. u 07:38

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (0)