ODLIČAN RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
Ovaj gurmanski specijalitet možete uvek da jedete, a priprema nije komplikovana. Ako ste ljubitelj pikantne hrane, ne sumnjamo da će vas ovaj recept oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 šaran
- 1 oslić
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz paste
- 1 crni luk
- 2 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- malo đumbira
- 1 kašičica korijandera u prahu
- 1 kašičica garam masale (po želji)
- 1/2 kašičice kima u prahu
- 1/4 kašičice kurkume u prahu
- 1 kašičica soli
- 2-3 šolje vode
Priprema:
Ako ste kupili cele komade ribe, očistite je i isecite, a najbolje je da imate filete. U blender stavite crni luk, paradajz, ljutu papričicu i beli luk. Dobro izblendirajte, pa sipajte u šerpu koju ste malo nauljili. Zatim dodajte paradajz pire i poklopite, pa krčkajte 10 minuta. Kada se zgusne dodajte rendani đumbir, korijander, garam masalu, kim i kurkumu, pa posolite. Promešajte, pa sipajte vodu i opet lepo sjedinite. Dodajte komade ribe, a možete i da je isečete, pa promešajte i poklopite. Kuvajte još 15 minuta dok riba ne bude spremna.
(stvarukusa/mondo)

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U PRILEPU: Ovo su otac i sin koje je ubio ujak u porodičnoj kući (FOTO)
PANČO Čuparkoski i njegov 13-godišnji sin Milan stradali su juče u kući u Prilepu nakon što ih je ujak ubio zbog navodne svađe oko nasledstva. Nakon što je ujak počinio krvavi pir, sakrio se u svoj dom, a prilikom dolaska policije pružao je otpor da bi na kraju počinio samoubistvo.
13. 07. 2025. u 15:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)