ODLIČAN RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
Ovaj gurmanski specijalitet možete uvek da jedete, a priprema nije komplikovana. Ako ste ljubitelj pikantne hrane, ne sumnjamo da će vas ovaj recept oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 šaran
- 1 oslić
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz paste
- 1 crni luk
- 2 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- malo đumbira
- 1 kašičica korijandera u prahu
- 1 kašičica garam masale (po želji)
- 1/2 kašičice kima u prahu
- 1/4 kašičice kurkume u prahu
- 1 kašičica soli
- 2-3 šolje vode
Priprema:
Ako ste kupili cele komade ribe, očistite je i isecite, a najbolje je da imate filete. U blender stavite crni luk, paradajz, ljutu papričicu i beli luk. Dobro izblendirajte, pa sipajte u šerpu koju ste malo nauljili. Zatim dodajte paradajz pire i poklopite, pa krčkajte 10 minuta. Kada se zgusne dodajte rendani đumbir, korijander, garam masalu, kim i kurkumu, pa posolite. Promešajte, pa sipajte vodu i opet lepo sjedinite. Dodajte komade ribe, a možete i da je isečete, pa promešajte i poklopite. Kuvajte još 15 minuta dok riba ne bude spremna.
(stvarukusa/mondo)

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

OTKRIVENA PODZEMNA SOBA U UKRAJINI: Bila zatrpana 300 godina - čemu je služila? (FOTO)
SKRIVENA ispod zamka u istorijskom gradu Galiču, u zapadnoj Ukrajini, misteriozna soba bila je zatrpana zemljom i otpadom poslednjih 300 godina, a sada je napokon oktrivena.
02. 06. 2025. u 10:54
Komentari (0)