ODLIČAN RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
Ovaj gurmanski specijalitet možete uvek da jedete, a priprema nije komplikovana. Ako ste ljubitelj pikantne hrane, ne sumnjamo da će vas ovaj recept oduševiti.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 šaran
- 1 oslić
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz paste
- 1 crni luk
- 2 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- malo đumbira
- 1 kašičica korijandera u prahu
- 1 kašičica garam masale (po želji)
- 1/2 kašičice kima u prahu
- 1/4 kašičice kurkume u prahu
- 1 kašičica soli
- 2-3 šolje vode
Priprema:
Ako ste kupili cele komade ribe, očistite je i isecite, a najbolje je da imate filete. U blender stavite crni luk, paradajz, ljutu papričicu i beli luk. Dobro izblendirajte, pa sipajte u šerpu koju ste malo nauljili. Zatim dodajte paradajz pire i poklopite, pa krčkajte 10 minuta. Kada se zgusne dodajte rendani đumbir, korijander, garam masalu, kim i kurkumu, pa posolite. Promešajte, pa sipajte vodu i opet lepo sjedinite. Dodajte komade ribe, a možete i da je isečete, pa promešajte i poklopite. Kuvajte još 15 minuta dok riba ne bude spremna.
(stvarukusa/mondo)
LAVROV SE OGLASIO I PREKINUO ĆUTNjU: Otkrio zašto je propao samit Putina i Trampa u Budimpešti
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odložio je samit Rusije i SAD u Budimpešti zbog „zakulisnih izveštaja“, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u autorskom tekstu objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.
13. 11. 2025. u 11:21
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)