LAGAN I ZDRAV OBROK OD SPANAĆA, RUKOLE I VILJAMOVKE: Salata je uvek odličan izbor u ove vrele dane

Новости онлине

27. 06. 2024. u 22:15

LAGANI obroci prepuni povrća uz dosta osvežavajućih sastojaka sada nam zamenjuju jaka kuvana jela, a i te kako nas zasite.

ЛАГАН И ЗДРАВ ОБРОК ОД СПАНАЋА, РУКОЛЕ И ВИЉАМОВКЕ: Салата је увек одличан избор у ове вреле дане

Foto: Shutterstock

Zlatni recept je – sveže povrće, malo proteina koji nas dugo drže sitim, malo koštunjavih plodova da nam krckaju pod zubima, dresing koji sve ukuse poveže, a za kraj, kao interesantan obrt – voće. Isprobajte zato recept za najukusniju letnju salatu od spanaća, rukole i kruške viljamovke.

Sastojci:

  • spanać 150 g
  • rukola 100 g
  • nekoliko čeri paradajza 
  • 1 kruška viljamovka
  • listići badema po želji
  • stari sir 50-100 g 

Za dresing:

  • sok limuna 1
  • nana 3-4 listića
  • med 1 kašika
  • aćeto balsamiko pola kašike

 Priprema:

Operite spanać i rukolu i izmešajte lagano u posudi za serviranje. Dodajte čeri paradajz, viljamovku isečenu na kolutove sa sve korom i listiće badema. Pomešajte sastojke za dresing i prelijte preko salate. Stari sir izmrvite preko i poslužite kao dodatak uz ćuretinu ili piletinu.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom