LAGAN I ZDRAV OBROK OD SPANAĆA, RUKOLE I VILJAMOVKE: Salata je uvek odličan izbor u ove vrele dane
LAGANI obroci prepuni povrća uz dosta osvežavajućih sastojaka sada nam zamenjuju jaka kuvana jela, a i te kako nas zasite.
Zlatni recept je – sveže povrće, malo proteina koji nas dugo drže sitim, malo koštunjavih plodova da nam krckaju pod zubima, dresing koji sve ukuse poveže, a za kraj, kao interesantan obrt – voće. Isprobajte zato recept za najukusniju letnju salatu od spanaća, rukole i kruške viljamovke.
Sastojci:
- spanać 150 g
- rukola 100 g
- nekoliko čeri paradajza
- 1 kruška viljamovka
- listići badema po želji
- stari sir 50-100 g
Za dresing:
- sok limuna 1
- nana 3-4 listića
- med 1 kašika
- aćeto balsamiko pola kašike
Priprema:
Operite spanać i rukolu i izmešajte lagano u posudi za serviranje. Dodajte čeri paradajz, viljamovku isečenu na kolutove sa sve korom i listiće badema. Pomešajte sastojke za dresing i prelijte preko salate. Stari sir izmrvite preko i poslužite kao dodatak uz ćuretinu ili piletinu.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)