LAGAN I ZDRAV OBROK OD SPANAĆA, RUKOLE I VILJAMOVKE: Salata je uvek odličan izbor u ove vrele dane
LAGANI obroci prepuni povrća uz dosta osvežavajućih sastojaka sada nam zamenjuju jaka kuvana jela, a i te kako nas zasite.
Zlatni recept je – sveže povrće, malo proteina koji nas dugo drže sitim, malo koštunjavih plodova da nam krckaju pod zubima, dresing koji sve ukuse poveže, a za kraj, kao interesantan obrt – voće. Isprobajte zato recept za najukusniju letnju salatu od spanaća, rukole i kruške viljamovke.
Sastojci:
- spanać 150 g
- rukola 100 g
- nekoliko čeri paradajza
- 1 kruška viljamovka
- listići badema po želji
- stari sir 50-100 g
Za dresing:
- sok limuna 1
- nana 3-4 listića
- med 1 kašika
- aćeto balsamiko pola kašike
Priprema:
Operite spanać i rukolu i izmešajte lagano u posudi za serviranje. Dodajte čeri paradajz, viljamovku isečenu na kolutove sa sve korom i listiće badema. Pomešajte sastojke za dresing i prelijte preko salate. Stari sir izmrvite preko i poslužite kao dodatak uz ćuretinu ili piletinu.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)