LAGAN I ZDRAV OBROK OD SPANAĆA, RUKOLE I VILJAMOVKE: Salata je uvek odličan izbor u ove vrele dane
LAGANI obroci prepuni povrća uz dosta osvežavajućih sastojaka sada nam zamenjuju jaka kuvana jela, a i te kako nas zasite.

Foto: Shutterstock
Zlatni recept je – sveže povrće, malo proteina koji nas dugo drže sitim, malo koštunjavih plodova da nam krckaju pod zubima, dresing koji sve ukuse poveže, a za kraj, kao interesantan obrt – voće. Isprobajte zato recept za najukusniju letnju salatu od spanaća, rukole i kruške viljamovke.
Sastojci:
- spanać 150 g
- rukola 100 g
- nekoliko čeri paradajza
- 1 kruška viljamovka
- listići badema po želji
- stari sir 50-100 g
Za dresing:
- sok limuna 1
- nana 3-4 listića
- med 1 kašika
- aćeto balsamiko pola kašike
Priprema:
Operite spanać i rukolu i izmešajte lagano u posudi za serviranje. Dodajte čeri paradajz, viljamovku isečenu na kolutove sa sve korom i listiće badema. Pomešajte sastojke za dresing i prelijte preko salate. Stari sir izmrvite preko i poslužite kao dodatak uz ćuretinu ili piletinu.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)