ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan
Ćureća čorba se pravi sa vrlo raznovrsnim povrćem, poput celera, luka, paradajza, pečuraka i pasulja.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g mlevene ćuretine
- 125 g seckanog celera
- 60 g seckanog luka
- 2 do 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 800 ml goveđe supe iz kesice
- 350 ml paradajz sosa
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 125 g naseckanih svežih pečuraka
- 90 g pasulja
- 60 g naseckane šargarepe
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1/2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice bibera
- 1 lovorov list
Priprema:
U šerpi pržite ćuretinu, celer i luk na srednjoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, 5-7 minuta. Dodajte beli luk, pa pržite još minut.
Umešajte paradajz sos, goveđu supu, začine, pasulj, šargarepu, pečurke i preostale sastojke. Dovesti do ključanja. Smanjite temperaturu; poklopite i kuvajte 1 sat ili dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list i uživajte!
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
ČORBA OD KOPRIVE: Zdrava i ukusna, može i posna, a pritom se jednostavno pravi
19. 03. 2024. u 15:00
POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
18. 04. 2024. u 13:00
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)