IDEALNA ZA HLADNU I ZDRAVU SALATU SA BELIM LUKOM: Naučite kako da lako oljuštite pečenu papriku
BAŠ vam se prijela pečena paprika, ali vam je mrska pomisao na njeno ljuštenje, koje dugo traje i prste vam ostavlja crnima, pa brzo odustajete od ideje da je pripremite.

Foto Shutterstock
Nemojte, jer postoji jednostavan način za ljuštenje njene kožice.
Za početak, pazite da ne izgori prilikom pečenja, tako što ćete je češće okretati s jedne na drugu stranu. Čim ih skinete sa plotne ili roštilja, ubacite ih u dublju posudu, pospite solju i brzo poklopite. Ostavite ih tako da odstoje 20-ak minuta, ili dok se potpuno ne ohlade, otklopite i kožica će se skidati za tili čas. Takođe, možete ih, odmah nakon pečenja, zamotati u papirni kuhinjski ubrus i ostaviti da se tako ohlade.
Zatim povucite ubrus – sa njim će se skinuti i kožica paprike. Umesto ubrusa možete koristiti i papirne kese, koje bi trebalo dobro da zatvorite, da bi se paprika potparila.
Kada se ohladi, postupite isto kao i sa kuhinjskim ubrusom.
Preporučujemo

NEVEROVATNA GREŠKA RUSIJE Zelenski: Moskva poslala Ukrajini tela 20 ruskih vojnika prilikom repatrijacije
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da se prilikom repatrijacije tela poginulih vojnika ispostavilo da su 20 onih koje je Rusija vratila kao ukrajinske poginule vojnike, u stvari bili ruski vojnici, a da je jedan bio strani plaćenik.
21. 06. 2025. u 15:10

MUP IZDAO HITNO UPOZORENjE ZA GRAĐANE SRBIJE: Odmah pozovite ovaj broj
SEKTOR za vanredne situacije MUP apeluje na građane da budu savesni pri upotrebi otvorenog plamena i, ako primete požar, da odmah pozovu vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193.
21. 06. 2025. u 15:40

INCEST UNIŠTIO PORODICU: Glumici brat krstio ćerku, a ona ga zavela i rodila mu sina
SLAVNA glumica Greta Skaki u jednom momentu je bila tema svih medija, nakon što je obelodalila da je u romansi sa svojim bratom od tetke Karlom Montegacom. Ova romansa razorila je njenu porodicu, a njih dvoje su se u jednom momentu čak i zakleli na večnu ljubav.
21. 06. 2025. u 10:39
Komentari (0)