SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
Ova salata je idealna da je ponesete na posao.
Sastojci:
- pirinač 1 šolja
- patlidžan 1 kom
- paradajz 1 kom
- crni luk 1 kom
- masline 10 kom
- crvena paprika 1
- zelena paprika 1
- so po ukusu
- biber po ukusu
- peršun po želji
- bosiljak po želji
Priprema:
Patlidžan oljuštite, isecite na kockice, posolite i ostavite da malo odstoji i pusti vodu. U šerpu stavite šolju pirinča, dve šolje vode i prstohvat soli. Stavite na srednju vatru i kuvajte oko 20 minuta. U tiganj stavite kašiku ulja i luk iseckan na rebarca. Kada je luk na pola gotov dodajte iseckanu papriku. Nakon što je paprika omekšala dodajte i patlidžan. Povrće treba u ovoj fazi samo da se izgriluje, pa nemojte dodavati puno ulja. Kada je povrće gotovo dodajte začine, so, biber, peršun, bosiljak, iseckan paradajz i masline i ostavite da se povrće hladi. Nakon što je pirinač skuvan pomešajte ga sa ostatkom povrća. Salata može da se jede hladna i topla.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LETNjA OBROK SALATA SA TUNjEVINOM I CELEROM: Kombinacija ukusa koja osvaja
18. 07. 2024. u 15:00
CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
08. 07. 2024. u 10:00
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)