RECEPT ZA UKISELJENE TIKVICE: Najbolji recept za kisele tikvice
Ako želite da probate nešto neobično i veoma ukusno, onda je ovaj recept za ukiseljen tikvice baš za vas! Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- parčence đumbira
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 3-4 kašike ulja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike vrele vode
- 1 veza mirođije
Priprema:
Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KUPUS SALATA KAO IZ RESTORANA: Jednostavan recept koji će vas oduševiti
25. 07. 2024. u 17:16
SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
24. 07. 2024. u 10:22
SALATA SA GAMBORIMA I MANGOM: Fantastična salata koja će vas oduševiti ukusom
05. 07. 2024. u 07:17
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)