RECEPT ZA UKISELJENE TIKVICE: Najbolji recept za kisele tikvice

Novosti online

26. 07. 2024. u 15:00

Ako želite da probate nešto neobično i veoma ukusno, onda je ovaj recept za ukiseljen tikvice baš za vas! Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu.

РЕЦЕПТ ЗА УКИСЕЉЕНЕ ТИКВИЦЕ: Најбољи рецепт за киселе тиквице

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 1/2 kašičice šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 čen belog luka 
  • parčence đumbira 
  • 1/3 kašičice bibera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašika jabukovog sirćeta 
  • 3-4 kašike ulja 
  • 1 kašika senfa 
  • 3 kašike vrele vode 
  • 1 veza mirođije 

Priprema:

Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi