ZDRAVA KINESKA SALATA: Sadrži specijalan kineski kupus bok čoj koji je zdraviji od običnog

Novosti online

29. 07. 2024. u 16:23

Kinezi su poznati kao dugovečan narod, a ishrana je jedan od glavnih razloga za to. Bok čoj, glavni sastojak ovog jela, vrsta je kineskog kupusa koji je prebogat vitaminima A i C.

ЗДРАВА КИНЕСКА САЛАТА: Садржи специјалан кинески купус бок чој који је здравији од обичног

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 glavice bok čoja
  • 1 crvena paprika babura
  • 2 čena belog luka
  • 50 g indijskog oraha
  • 1 cm svežeg korena đumbira
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika susama
  • 1 kašičica šećera
  • 1/4 kašike soli ili po ukusu
  • 1/4 čaše vode
  • ulje
  • so, biber

Priprema:                                                                                                                                   

Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati.

Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini.

Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na tračice.

Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije.

Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!