GURMANSKA SALATA SA PILEĆOM DŽIGERICOM I JABUKAMA: Salata uz koju vam glavno jelo i ne treba
Sito i osvežavajuće, tako bi se u najkraćem mogla opisati ova salata koja realno sama može da bude i lep ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- pileća džigerica 500 g
- crni luk 1 glavica
- 2 jabuke
- đumbir u prahu 1/2 kašičice
- sok od jabuka 50 ml
- rukola 1 šaka
- ulje 50 ml
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte jabuke očišćene od semenki i isečene na tanje kriške i đumbir, posolite i pobiberite, pa sve promešajte. Omekšale kriške jabuka izvadite, a na ulje spustite džigericu, pa propržite da blago porumeni. Sipajte sok od jabuke i dinstajte da tečnost skoro uvri. Vratite jabuke, promešajte da se svi ukusu pomešaju i skinite s vatre. Poslužite s rukolom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RIŽOTO SALATA SA TUNjEVINOM I GRAŠKOM: Izvrstan obrok za svaki dan
31. 07. 2024. u 08:00

SALATA OD PIRINČA I POVRĆA: Fantastično ukusna, može zameniti obrok
24. 07. 2024. u 10:22

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)