ČORBA OD PILEĆIH BATAKA I PEČURAKA: Nesvakidašnji obrok, koji će bez sumnje postati vaš kulinarski favorit
Domaća čorba od pilećih bataka i pečuraka je možda neočekivan, ali vrlo ukusan spoj sastojaka i svideće se svim ukućanima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 pileća bataka
- 2 stabljike celera
- 3 grančice majčine dušice
- 8 zrna bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1,5 l vode
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 5 krompira
- 200 g kisele pavlake
- 200 g pečuraka
- sol, biber, po ukusu
- šaka mirođije
Priprema:
Za ovu čorbu u lonac ubacite pileće batake sa celerom, majčinom dušicom i biberom, mlevenom paprikom i hladnom vodom. Kuvajte dok ne bude gotovo, skidajući penu.
Odvojeno pržite luk i šargarepu, pa u istom tiganju možete da ispržite i pečurke. Procedite čorbu i ostavite piletinu sa strane.
Pečurke i krompir kuvajte u bujonu dok ne budu skoro gotovi pa dodajte prženi luk i šargarepu. Kada je sve skuvano ubacite kiselu pavlaku i na kraju mirođiju. Zasolite i pobiberite po ukusu i uživajte.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05

MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA: Drugačija i aromatična, za pravo uživanje
27. 06. 2024. u 13:00

TRAMP ŽESTOKO UDARIO NA EU: Poslao pismo Ursuli fon der Lajen, carine od 30 posto stupaju na snagu 1. avgusta
CARINE od 30 odsto na svu robu koja se iz Meksika ili zemalja Evropske unije uvozi u Sjedinjene Američke Države stupiće na snagu 1. avgusta, saopštio je danas američki predsednik Donald Tramp.
12. 07. 2025. u 14:55

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)