ČORBA OD TIKVICA I OVSENIH PAHULJICA: Fenomenalna čorba koja će vas oduševiti kad je probate

Novosti online

12. 09. 2024. u 19:00

Ovsene pahuljice čorbici daju gustinu, zato nema nikakve zaprške.

ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА: Феноменална чорба која ће вас одушевити кад је пробате

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika maslaca
  • 1-2 kašike ulja
  • 1-2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 tikvica
  • 1/2 l vode
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica mirođije
  • so i biber

Priprema:

1. Zagrejati ulje i maslac, pa dodati ovsene pahuljice i malo ih propržiti uz stalno mešanje (ne smeju da zagore).

2. Dodati na krupno rende izrendanu tikvicu, promešati, posoliti, pobiberiti i naliti vode. Kad provri, temperaturu smanjiti i ostaviti čorbu da se krčka nekoliko minuta sve dok tikvica ne omekša.

3. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, dodati mirođiju, pustiti da čorba baci ključ, pa je toplu poslužiti.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAFAEL NADAL SAOPŠTIO BAŠ LOŠE VESTI: Jako sam razočaran što ovo govorim