KREMASTA SUPA OD BUNDEVE: Lako se pravi, a sutradan ima još bolji ukus
JESEN koja nam stiže je asocijacija i na bundevu, koju jedemo i u slanim jelima, ali i kao poslasticu.
Danas vam donosimo recept krem supe od bundeve, koja će predstojećeg hladnog vikenda da prija svima.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve (npr. muskatna, hokaido, kaboča...), očišćene i isečene na četvrtine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 1 crveni luk
- 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca (više po potrebi)
- 50 g grčkog jogurta, so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za pečenje običnim uljem ili uljem za prskanje. Bundevu oljuštite, isecite na manje komade, stavite na pripremljen pleh, poprskajte maslinovim uljem i posolite. Raširite u jednom sloju na plehu.nPecite bundevu oko sat vremena i promešajte na pola. Pecite dok seckani komadi ne omekšaju.
U međuvremenu, zagrejte puter u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite 4 do 5 minuta, mešajući. Umešajte bundevu i bujon. Posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da supa provri, a zatim je sklonite sa šporeta. Ručnim mikserom propasirati supu da se izgnječi, dodati grčki jogurt i izmešati. Poslužite toplo.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
CURE DETALjI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?
KANDIDAT republikanaca za potpredsednika Džej Di Vens rekao je u intervjuu Šonu Rajanu 12. septembra da bi mirovni plan Donalda Trampa za okončanje rata u Ukrajini, mogao da uključuje, pored ostalih aranžmana, uspostavljanje specijalne demilitarizovane zone između Ukrajine i Rusije, prenosi Kijev post.
12. 09. 2024. u 21:39
"BIĆEMO PRINUĐENI" Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!
ZEMLjE NATO-a sada ne razgovaraju samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa novinarima, prenosi RIA Novosti.
12. 09. 2024. u 18:55
"IME GLASNIJE OD KRIKA" Osvanulo pismo na Borinom grobu, reči nepoznate osobe lome dušu: "Pisaću ti ja još"
BORA Đorđević frontmen grupe "Riblja čorba", preminuo je 4. septembra. Iza sebe je ostavio neutešnu suprugu Dubravku, sina Borisa i ćerku Tamaru. Takođe, neizbrisiv trag je ostavio i u muzičkom svetu.
12. 09. 2024. u 10:55
Komentari (0)