KREMASTA SUPA OD BUNDEVE: Lako se pravi, a sutradan ima još bolji ukus
JESEN koja nam stiže je asocijacija i na bundevu, koju jedemo i u slanim jelima, ali i kao poslasticu.
Foto: Shutterstock
Danas vam donosimo recept krem supe od bundeve, koja će predstojećeg hladnog vikenda da prija svima.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve (npr. muskatna, hokaido, kaboča...), očišćene i isečene na četvrtine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 1 crveni luk
- 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca (više po potrebi)
- 50 g grčkog jogurta, so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za pečenje običnim uljem ili uljem za prskanje. Bundevu oljuštite, isecite na manje komade, stavite na pripremljen pleh, poprskajte maslinovim uljem i posolite. Raširite u jednom sloju na plehu.nPecite bundevu oko sat vremena i promešajte na pola. Pecite dok seckani komadi ne omekšaju.
U međuvremenu, zagrejte puter u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite 4 do 5 minuta, mešajući. Umešajte bundevu i bujon. Posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da supa provri, a zatim je sklonite sa šporeta. Ručnim mikserom propasirati supu da se izgnječi, dodati grčki jogurt i izmešati. Poslužite toplo.
(index.hr)
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)