NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE: Veganska salata sa krastavcem i kikirikijem

Новости онлине

18. 09. 2024. u 10:00

Ovu vegansku salatu sa krastavcem i kikirikijem ćete odmah napraviti jer je odlična zamena za obrok.

НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 9 mini krastavaca, isečenih na kockice
  • 4 g svežeg korijandera, seckanog
  • 36 g pečenog neslanog kikirikija, seckanog
  • 1 kašika tostiranih semenki susama

Za preliv:

  • 45 g kikiriki putera
  • 1 kašika soja sosa
  • sok od ½ limete
  • 1 kašičica meda
  • ¾ kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašika vode

Za posipanje:

  • 1 kašika čili ulja

Priprema:

Za ovu salatu prvo iseckajte krastavac, peršun i kikiriki. Prebacite u činiju zajedno sa susamom.
Dodajte sve sastojke za preliv u malu posudu i promešajte. Prelijte salatu dresingom i promešajte. Ostavite da odstoji najmanje 10 minuta da se ukusi pomešaju i da krastavac malo omekša i pusti sok.

Prilagodite začine po želji. Pokapajte čili uljem i po želji ukrasite sa još peršuna, kikirikija i susama. 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca