SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom
Servira se uz feta sir i preliv sa senfom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 270 g batata, oljuštenog i isečenog na kocke od 2,5 cm
- 425 g sočiva
- 3 kašike seckanog peršuna
- 60 g feta sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1½ kašika senfa
- 1 mali čen belog luka, narendan
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica paprike
- ½ kašičice soli
- ⅛ kašičice bibera
Priprema:
Kako biste napravili salatu zagrejte rernu na 200°S. Oljuštite i iseckajte batat na kockice od 2,5 cm i stavite ih u pleh za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, 2 prstohvata soli i prstohvatom bibera i pecite 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.
Sočivo iz konzerve ocedite i isperite. Za preliv u maloj činiji umutite 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike svežeg limunovog soka, 1½ kašiku senfa, 1 mali čen belog luka (rendanog), 1 kašičicu kima, 1 kašičicu paprike, ½ kašičice soli i bibera, dok se sve dobro ne sjedini.
U veću činiju dodajte pečeni krompir, sočivo, preliv, 3 kašike peršuna i mešajte dok se ne sjedini. Probajte i prilagodite začine pre serviranja. Po želji, dodajte izmrvljen feta sir.
(stvar ukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEĆETE MOĆI DA JOJ ODOLITE: Veganska salata sa krastavcem i kikirikijem
18. 09. 2024. u 10:00

RUSKA SALATA U POSNOJ VERZIJI: Ovako napravljena lepša je od mrsne
16. 08. 2024. u 14:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)