SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom

Novosti online

28. 09. 2024. u 07:00

Servira se uz feta sir i preliv sa senfom.

САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 270 g batata, oljuštenog i isečenog na kocke od 2,5 cm
  • 425 g sočiva
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 60 g feta sira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • 1½ kašika senfa
  • 1 mali čen belog luka, narendan
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica paprike
  • ½ kašičice soli
  • ⅛ kašičice bibera

Priprema:

Kako biste napravili salatu zagrejte rernu na 200°S. Oljuštite i iseckajte batat na kockice od 2,5 cm i stavite ih u pleh za pečenje. Prelijte sa malo maslinovog ulja, 2 prstohvata soli i prstohvatom bibera i pecite 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.

Sočivo iz konzerve ocedite i isperite. Za preliv u maloj činiji umutite 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike svežeg limunovog soka, 1½ kašiku senfa, 1 mali čen belog luka (rendanog), 1 kašičicu kima, 1 kašičicu paprike, ½ kašičice soli i bibera, dok se sve dobro ne sjedini.

U veću činiju dodajte pečeni krompir, sočivo, preliv, 3 kašike peršuna i mešajte dok se ne sjedini. Probajte i prilagodite začine pre serviranja. Po želji, dodajte izmrvljen feta sir. 

(stvar ukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um