SALATA OD PEČENIH KROMPIRA SA KISELIM KRASTAVČIĆIMA I ZAČINSKIM BILJEM: Kad je budete probali, zaboravićete sve druge salate
Ova salata je prepuna ukusa i savršeno će da se uklapa uz neko drugo jelo, kao prilog, ili pak možete da je jedete samu.
Sastojci:
- 1 kg krompira, celi i neoljušteni
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
- ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- 125 g seckanih kiselih krastavaca
- ¼ crvenog luka, oko 60 g, sitno iseckanog
- 60 g celera, oko 2 štapa, sitno iseckanog
- 30 g sveže mirođije, seckane, plus još za ukrašavanje
- 1 ½ kašike kapara, seckanih
- 30 ml majoneza
- 1 ½ kašika senfa
Priprema:
Za ovu salatu zagrejte rernu na 232 °S. Stavite vodu da proključa i dodajte 1 kg krompira. Vratite da provri i lagano krčkajte 25-30 minuta, ili dok krompir ne omekša i može lako da se probode nožem. Tačno vreme će se razlikovati u zavisnosti od veličine krompira.
Krompir dobro ocedite i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Koristite dno tegle da nežno razbijete, odnosno pritisnete, smrvite, svaki krompir na ravnomernu debljinu od 1,5 cm. Izlomljen krompir pokapajte uljem i začinite polovinom soli i bibera. Pecite na 232 °C 15 minuta. Preokrenite krompir i drugu stranu pokapajte uljem, a zatim začinite preostalom solju i biberom. Pecite još 12-15 minuta, ili dok krompir ne postane hrskav i zlatan na ivicama. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade, a zatim ih prebacite u posudu za mešanje.
U činiju dodajte preostale sastojke za salatu: kisele krastavce, luk, celer, mirođiju i kapare. U maloj posudi pomešajte majonez i senf. Prelijte salatu dresingom i lagano promešajte da se sjedini. Krompir će se lagano raspasti dok mešate, što je savršeno za teksturu. Ukrasite sa još kapara po želji i uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom
28. 09. 2024. u 07:00
KISELI KRASTAVČIĆI: Nema zimnice bez njih, a ovo je savršen i brz recept
27. 09. 2024. u 08:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)