KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SUVIM ŠLJIVAMA: Idealna je za slavsku ili prazničnu trpezu i gotova za samo 15 minuta!
Kremasta slavska salata sa suvim šljivama i orasima donosi savršen spoj bogatih ukusa i raskošne teksture, idealna za posebne prilike. Bilo da je poslužite kao predjelo ili kao prilog, ova salata će sigurno oduševiti vaše goste.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g suvih šljiva (bez koštica)
- 200 g dimljene piletine ili pilećeg filea
- 200 g kačkavalja (ili nekog drugog tvrdog sira)
- 100 g kiselih krastavčića
- 200 g majoneza
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- So i biber po ukusu
- Šaka oraha (za dekoraciju)
Priprema:
Suve šljive potopite u toplu vodu na 10-15 minuta kako bi omekšale, a zatim ih iscedite i isecite na sitne komade.
Priprema mesa: Ako koristite dimljenu piletinu, iseckajte je na sitne kockice. Ako koristite pileći file, skuvajte ga u slanoj vodi, ohladite i takođe iseckajte na kockice.
Kačkavalj narendajte ili iseckajte na sitne kockice, a kisele krastavčiće isecite na tanke kolutove ili kockice.
U velikoj posudi pomešajte suve šljive, meso, sir i kisele krastavčiće.
Preliv: U drugoj posudi umutite majonez, kiselu pavlaku i senf. Dodajte so i biber po ukusu, a zatim prelijte preko salate.
Lagano promešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Salatu možete ukrasiti seckanim orasima ili celim polovinama oraha. Ostavite salatu u frižideru barem sat vremena da se svi ukusi prožmu pre serviranja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00

SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom
28. 09. 2024. u 07:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)