ČORBA SA JUNETINOM: Ugrejaće vam i telo i dušu
Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g junetine
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- 1 celer sa listovima
- 100 ml soka od paradajza
- 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
Priprema:
Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseckano na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.
(trpeza)
Preporučujemo

NAJBOLjA KROMPIR ČORBA: Jednostavno se pravi, a ima božanstven ukus
23. 09. 2024. u 15:00

ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane
14. 08. 2024. u 09:00

NOVINAR BI ZA OVU REČENICU U SVAKOJ DRŽAVI ZAVRŠIO U ZATVORU: Policiju i tužilaštvo koji rade svoj posao naziva “odmetnuti deo”
OVO što se naziva novinarom Nove S u jutarnjem programu izgovorio je rečenicu zbog koje bi u svakoj državi završio u zatvoru.
30. 06. 2025. u 07:38

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (0)