NAJLEPŠA FRANCUSKA SALATA, KOJU STE IKADA PROBALI: Svi će vam tražiti ovaj recept

Novosti online

18. 10. 2024. u 15:04

Postoje razne varijacije ove salate, a mi smo se odlučili za verziju sa majonezom i mileramom. Može se jesti i samostalno, ali je ipak bolje sa šunkom ili pečenjem. Prilagodite sastojke svom ukusu i uživajte.

НАЈЛЕПША ФРАНЦУСКА САЛАТА, КОЈУ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Сви ће вам тражити овај рецепт

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

  • 450 g smrznutog graška
  •  400 g krompira, kuvanog u ljusci
  • 400 šargarepa
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 400 majoneza
  • 100 g milerama
  • 3 jaja, tvrdo kuvana
  • soli, po ukusu
  • beli biber, po ukusu

Priprema:
Povrće i tvrdo kuvana jaja očistiti i iseći na kockice. U šerpu sipajte vodu, dodajte narezanu šargarepu, grašak, posolite po ukusu i sačekajte da voda proključa. Nakon toga kuvajte još 8 do 10 minuta. Stavite majonez u veliku činiju, dodajte senf, mileram i dobro promešajte. Skuvano povrće ocedite i dodajte u smesu sa majonezom, dodajte narezana jaja, krastavce i krompir. Posolite i pobiberite po ukusu. Lagano promešajte i stavite u frižider da se ohladi.
 

(Index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI: Legendarnoj Ruskinji oduzeta olimpijska medalja iz Londona