KREM ČORBA, ZASITNA KAO CEO OBROK: Potaž sa piletinom i njokama, punog ukusa, jak i izdašan
GUSTA čorba sa piletinom i njokama je punog ukusa, jaka i izdašna.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
1 kg pilećeg filea
so, po ukusu
sveže mleveni crni biber, po ukusu
120 g višenamenskog brašno, podeljeno
4 kašike ulja
4 kašike putera
1 velika ljutika, sitno seckana
3 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašika listova majčine dušice
1,5 l pilećeg bujona
120 ml pavlake za kuvanje
480 g njoki
1 kašika seckanog svežeg peršuna
Recept za kremastu čorbu sa piletinom i njokama:
Za ovu čorbu prvo osušite piletinu i začinite je začinima, solju i biberom. Uvaljajte piletinu sa obe strane u brašno, pa prebacite na tanjir. U loncu na jakoj vatri zagrejte dve kašike ulja. Pržite piletinu, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 5 do 6 minuta po strani. Prebacite na dasku za sečenje. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na komade veličine zalogaja.
U istom loncu na jakoj vatri istopite puter. Dodajte ljutiku, beli luk i majčinu dušicu; začinite solju. Pržite oko 3 minuta. Umutite preostalo brašno i pržite oko 2 minuta. Uz mešanje polako sipajte bujon. Povećajte toplotu na najjače da provri, a zatim smanjite vatru na srednju i pustite da vri. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se malo ne zgusne, oko 15 minuta.
Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite da se kuva. Dodajte njoke i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente. Umešajte piletinu i peršun; začiniti solju, ako je potrebno.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)