MORATE DA JE PROBATE: Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom
Kremasta salata sa jajima i sitnim belim sirom idealna je za užinu ili glavni obrok, a možete da je jedete uz tostirani hleb.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 180 g sitnog belog sira
- 2 kašičice senfa
- 3 kašike sveže mirođije, seckane
- 1,5 kašike svežeg vlašca seckanog
- 1-2 kašike sitno isečenog crvenog luka
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/8 kašičice soli ili po ukusu
- 1/4 kašičice crnog bibera ili po ukusu
Priprema:
Za salatu prvo pripremite tvrdo kuvana jaja. Stavite jaja u lonac sa hladnom vodom koja pokriva jaja oko centimetar iznad. Kada voda počne da ključa, isključite vatru, poklopite i ostavite da se kuvaju 11-12 minuta. Kada se ohlade, očistite jaja i nasecite ih. U međuvremenu izblendirajte sir, dok smesa ne postane kremasta. U posudi pomešajte sir, senf, mirođiju, vlašac, crveni luk, limunov sok, so i biber. Mešajte dok se ne sjedine. Umešajte u smesu jaja i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJLEPŠA FRANCUSKA SALATA, KOJU STE IKADA PROBALI: Svi će vam tražiti ovaj recept
18. 10. 2024. u 15:04

SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)