SALATA SA CRNIM PASULJEM I PARADAJZOM: Jeftina salata za koju ne treba mnogo namirnica, ni vremena za pripremu

Novosti online

03. 11. 2024. u 10:00

Salata sa crnim pasuljem i paradajzom je lagana, osvežavajuća i možete da je jedete kao prilog uz glavno jelo.

САЛАТА СА ЦРНИМ ПАСУЉЕМ И ПАРАДАЈЗОМ: Јефтина салата за коју не треба много намирница, ни времена за припрему

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g crnog pasulja iz konzerve
  • 1/2 velikog krastavca, iseckanog
  • 1/2 srednjeg crvenog luka, seckanog
  • 300 g paradajza, iseckanog
  • 3 kašike peršuna, seckanog

Za preliv:

  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice sušenog origana

Priprema:

Za ovu salatu prvo ocedite crni pasulj i dobro ga isperite. Potopite ga u svežu vodu 2-3 minuta. Napravite preliv na dnu činije. Sipajte sok od limuna, crveno vinsko sirće, maslinovo ulje, i začine u činiju i dobro promešajte. Isecite krastavac na komadiće. Ubacite krastavce u činiju sa prelivom. Presecite paradajz, iseckajte crveni luk i sitno iseckajte peršun i ubacite u činiju. Dodajte oceđeni crni pasulj i dobro promešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata, servirajte i uživajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!