SALATA SA CRNIM PASULJEM I PARADAJZOM: Jeftina salata za koju ne treba mnogo namirnica, ni vremena za pripremu
Salata sa crnim pasuljem i paradajzom je lagana, osvežavajuća i možete da je jedete kao prilog uz glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 g crnog pasulja iz konzerve
- 1/2 velikog krastavca, iseckanog
- 1/2 srednjeg crvenog luka, seckanog
- 300 g paradajza, iseckanog
- 3 kašike peršuna, seckanog
Za preliv:
- sok od 1 limuna
- 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 60 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
Priprema:
Za ovu salatu prvo ocedite crni pasulj i dobro ga isperite. Potopite ga u svežu vodu 2-3 minuta. Napravite preliv na dnu činije. Sipajte sok od limuna, crveno vinsko sirće, maslinovo ulje, i začine u činiju i dobro promešajte. Isecite krastavac na komadiće. Ubacite krastavce u činiju sa prelivom. Presecite paradajz, iseckajte crveni luk i sitno iseckajte peršun i ubacite u činiju. Dodajte oceđeni crni pasulj i dobro promešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta do 2 sata, servirajte i uživajte.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)