BELA ČORBA OD PILETINE: Prema receptu naših baka, idealna za ove hladne dane
Bela čorba je klasik koji ne prolazi i savršena je za sve prilike.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 500 g belog mesa, iseckanog na kockice
- 2 šargarepe, iseckane na kockice
- 1,5 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka, iseckanog na kockice
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica soka od limuna
- biber i so po ukusu
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 1,5 l vode
- šaka peršuna
Priprema:
Za ovu čorbu luk isecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte iseckanu šargarepu i dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite belo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmešajte, a nakon toga dolijte vodu.
Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbe i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)